MTI/R. P. 2021.10.19 13:16 Frissítve: 2021.10.19 13:57

Női vízilabda: Meghatározó lennék a Glifadának – Gangl

Gangl Edina olimpiai bronzérmes vízilabdakapus kijelentette: meghatározó játékosa szeretne lenni a kétszeres Euroliga-győztes görög Glifada együttesének.

 

Gangl meghatározó lenne Görögországban (Fotó: Balogh László)

Az Európa-bajnok játékos, aki nyáron igazolt az UVSE-ből új csapatához, az M4 Sport Sporthíradójában kedden elmondta, már két hónapja megkezdték a felkészülést. Hozzátette: szerinte a görög bajnokság erősebb együttesei közé tartoznak, a negyedik hely megszerzése kötelező feladat, de jó stratégiával és az edzői utasítások betartásával akár éremért is küzdhetnek.

A magyar női válogatott kapusa kiemelte, hogy az edzések felépítése eltér a hazaitól, kevesebb a fizikai terhelés, viszont több edzőmeccset játszanak, ami megkönnyíti számára a mezőny megismerését.

„Meghatározó játékosa szeretnék lenni a csapatnak, aki húzza magával a játékosokat, és segíti a védekezést. Szeretném átadni a tapasztalataimat, ha esetleg új észrevételem van” – fogalmazott.

Az interjúban szóba került a tokiói olimpia és Gangl szerepe a válogatottban. A 31 éves pólós elmondta, elfogadta, hogy Magyari Alda lett az első számú kapus a játékokon, ő pedig inkább lelkileg segítette a csapatot.

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.