Két válasza volt az Egernek a Vasas-pofonokra

Vágólapra másolva!
2010.05.12. 20:54
null
Hosnyánszkyék sima győzelemmel egyenlítettek (Fotó: Mirkó István)
Címkék
A férfi vízilabda ob I döntőjének 2. mérkőzésén a Vasas a Szőnyi úti uszodában 6–2-re legyőzte az Eger együttesét, s ezzel 1–1-re alakította az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állását.

Másodszor feszült egymásnak a fináléban a Vasas és az Eger. Az első összecsapás Gerendás Györgyék sikerét hozta, a semleges nézők pedig arra számítottak, hogy ezúttal is hihetetlenül látványos és a végletekig izgalmas meccset (mint ismert: hétvégén az egriek ötösökkel nyertek) játszik a két alakulat.

MÉG NYITOTT A BRONZCSATA

A Ferencváros hazai pályán óriási csatában, ötméteresekkel legyőzte a Szeged-Betont, így még nem dőlt el, melyik csapat végez a harmadik helyen. A találkozó elején a szegediek játszottak fölényben: előbb 2–0-ra, majd 3–1-re vezetett a Szeged, a Fradi azonban egyenlíteni tudott. Később szintén a vendégek léptek meg, ám drámai végjátékban döntetlenre mentette az összecsapást az FTC. Godova Gábor együttese a hosszabbítás után végül ötméteresekkel vívta ki a győzelmet.

A látvány és az izgalom ezúttal elmaradt, elsősorban a vízilabda küzdő jellege domborodott ki a döntő második mérkőzésén, s ebben a Vasas volt a jobb.

A védekezésben a találkozó elején egyaránt szenzációsat nyújtottak a csapatok, elsősorban a Vasast érdemes megemlíteni, amely az első félidőben lenullázta az Egert.

Az első negyedben az első meccsen az utolsó ötöst elhibázó egykori egri, Kis Gábor kezdte meg a gólgyártást, majd Hosnyánszky Norbert duplázta meg a pályaválasztó előnyét – még szintén az első játékrészben. Mindkét gól emberelőnyből született, újabb bizonyítékként a csapatok remek védekezésére.

A második negyedben eredménytelenek voltak a csapatok. A félidőben labdarúgó-mérkőzésre emlékeztető állás, 2–0 állt az eredményjelzőn.

A harmadik szakaszban Létay Krisztián már a harmadik Vasas-gólt szerezte, ami ennyi idő alatt nem egy eget rengető teljesítmény, de épp elég volt, az Eger ugyanis még mindig nullán állt.

Aztán alig több mint egy perccel a harmadik negyed vége előtt Kovács Gábor törte meg a jeget, centerből szerzett találata némileg visszahozta a reményt a vendégeknek. Gerendás az utolsó szünetben meg is próbálta felrázni játékosait, a záró periódusban aztán egyértelműen a Vasas akarata érvényesült.

Előbb Kovács Róbert növelte háromgólosra az angyalföldi előnyt, majd Létay Krisztián jobb oldalról megeresztett kapáslövése után gyakorlatilag végleg eldőlt az összecsapás. Az az Eger ugyanis, amely több mint három negyed alatt egy gólt lőtt, nem egészen egy szakasz alatt nem lőhet négyet. Nem is lőtt.

5–1-es Vasas-vezetés után már csak a végeredmény volt a kérdéses. Nagy Viktor presztízskérdést csinált abból, hogy ne kapjon több gólt, de ezt nem sikerült elérnie. Két perccel a vége előtt ugyanis Aaron Feltham megduplázta az Eger góljainak számát. Ekkor kettőnél tartott Gerendás csapata…

Korábban Varga Dénes megszerezte a Vasas hatodik gólját, így a végeredmény 6–2 lett.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása ezzel 1–1-re módosult, legközelebb szombaton, Egerben feszül egymásnak a két csapat.

FÉRFI VÍZILABDA OB I 
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
TEVA-VASAS PLAKET–ZF-EGER 6–2 (2–0, 0–0, 1–1, 3–1)
Szőnyi út, 1500 néző, vezette: Vojvoda, Fekete B.
VASAS: NAGY V. – Varga Dénes 1, Varga Dániel, Takács Bálint, KIS G. 1, Hosnyánszky 1, Katonás, Csere: Decker Á., Vörös, Kovács R. 1, Fülöp, Hőna, LÉTAY 2
EGER: Szécsi – Hegedüs G., Feltham 1, Biros, Bárány, Graham, Sántavy, Csere: Hárai, Bundschuh, Varga II Zs., Erdélyi, Binder, Kovács G. 1, Valics (kapus)
Gól – emberelőnyből: 12/3, ill. 10/1
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Sántavy (24.), Binder (25. p.), Bundscuh (28. p.), Deecker Á. (30. p.)
Cserével végleg kiállítva: Katonás G. (9. p.), Graham (11. p.), Hosnyánszky (18. p.)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
FÖLDI LÁSZLÓ, a Vasas edzője: Az eredmény nem tükrözi híven, mekkora csata zajlott a vízben. A hat lőtt gól sem sok, de a kettő kapott még kevesebb, azaz remekül védekeztünk – ezért sem jutott el sok lövés Nagy Viktorig, aki egyébként jól védett. A cserés kiállításokról nem tudok nyilatkozni, mert messze voltam, nem láttam őket. A bírók talán így akarták megfogni a meccset, a játékosoknak pedig tisztában kell lenniük a felelősségükkel. Lélektanról beszélni felesleges, egy egy az állás, ennyi.
GERENDÁS GYÖRGY, az Eger edzője: Tudom, hogy ezt várják tőlem, de nagyon okosat most nem tudok mondani. A póló két részből áll: védekezésből és támadásból. Jól védekeztünk, a meccs feléig két gólon tartottuk az ellenfelet, és sokáig négyen, azaz volt esélyünk, csak gólt kellett volna lőnünk. Na, ez a póló másik része, ami nem sikerült, pedig voltak helyzeteink. Egerben kiszenvedtük a győzelmet, most simán megvertek minket, de mindkettő ugyanannyit ér. A következő nagyon fontos meccs lesz, nem szabad bepánikolnunk.
 
BRONZCSATA, 2. MÉRKŐZÉS
FTC-FISHER KLÍMA–SZEGED BETON 8–8 (1–3, 1–0, 1–2, 4–2, 0–0, 1–1) – ötméteresekkel: 4–3
Népliget, 350 néző. V: Horváth Cs., Juhász Gy.
FTC: JÁSZBERÉNYI – Balatoni 1, Tóth M., WESZELOVSZKY 3, Máthé, Steinmetz B., Mátyás. Cs: Czigány, Babay 1, Georgescu 1, TÓTH B. 2, Bús. Edző: Godova Gábor
SZEGED: BAKSA – Lehmann 1, Török, Komlósi, Molnár T. 1, JUHÁSZ ZS. 2, VINDISCH 3. Cs: Busila 1, Varga P., Ágner, Kuncz, Somogyi B., Kayes. Edző: Kásás Zoltán
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 5/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Busila (37. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Godova Gábor: – Nem látványos, de küzdelmes mérkőzés volt. Ebből a küzdeni akarásból lehet erőt meríteni, a szurkolók buzdítása is rengeteget segített, örülök, hogy ki-ki meccsre megyünk Szegedre.
Kásás Zoltán: – A rendes játékidőben elszúrtuk a mérkőzést, egy-két figyelmetlenség miatt a Fradi ki tudott egyenlíteni, pedig végig vezettünk. A hosszabbításban is lett volna lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de megérdemelten nyert a Fradi, jobban lőtték az ötmétereseket, úgy látszik, mi ebben nem voltunk elég jók.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik