Férfi vízilabda: FTC–OSC újratöltve – az idényben hatodszor találkoznak az élcsapataink

Vágólapra másolva!
2023.05.16. 09:28
null
Az FTC védekezése jól összeállt, <strong>Burián Gergelynek</strong> (labdával) sem lesz könnyű dolga a fináléban (Fotó: Dömötör Csaba)
Kedden kezdődik az egyik fél második győzelméig tartó bajnoki finálé, amelyben a tavalyi párosítás visszavágóját láthatjuk.

 

Megismétlődik a tavalyi döntő az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokságban, legalábbis a párosítása, mert reméljük, annál azért izgalmasabb csatát láthatunk. Az FTC-Telekom a legutóbbi idény végjátékában bántóan simán, két mérkőzésen (18–9, 15–7) lezárta az egyik fél második győzelméig tartó párharcot a Genesys OSC Újbuda ellen, és bár a favorit most is a címvédő, a két csapat közelebb van egymáshoz, mint egy évvel ezelőtt. Ezt az alig egy hónapja játszott 13–13-as döntetlenjük is bizonyítja.

Mindkét együttesnek érzelmileg is sokat jelenthet ez a finálé, információnk szerint az újbudaiak kerete jelentősen átalakul a következő idényre, így ennek a társaságnak ez lesz az utolsó tánc. A zöld-fehéreket eközben Varga Zsolt utoljára vezeti bajnoki döntőben, hiszen a nyártól főállású szövetségi kapitányként dolgozik tovább, a csapat nyilván győzelemmel búcsúzna a tíz év után távozó vezetőedzőjétől (azzal együtt, hogy a konkrét búcsú a Bajnokok Ligája nyolcas döntője lesz).

A főpróba mindkét csapatnak jól sikerült, a zöld-fehérek a medence aljába döngölték a listavezető Bresciát a Bajnokok Ligája B-csoportjában (7–1-es vezetés után 10–6 lett a vége), és az OSC ugyan odahaza alulmaradt a Novi Beograddal szemben, Manhercz Krisztián nélkül bőven vállalható a 11–9-es vereség a szerbektől, a mutatott játék ráadásul mindkét csapattól pofás volt.

Amint az a táblázatunkból látszik, az OSC az idényben még nem győzte le az FTC-t, a legjobb eredménye a már említett 13–13-as döntetlen volt, de kizárólag ebbe azért nem kapaszkodhatnak a zöld-fehérek, míg az újbudaiaknak pluszmotivációt jelent, hogy megszakítsák ezt a sorozatot. Az esélyek a Ferencváros mellett szólnak, de ha bármelyik mérkőzésen nem a legjobbját hozza, akkor Varga Dániel együttese azt egészen biztosan kihasználja. Persze, ha a Fradi úgy játszik, mint a Brescia ellen, akkor annak címvédés lehet a vége.

 

FÉRFI VÍZILABDA OB I
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
18.15:
FTC-Telekom Waterpolo–Genesys OSC Újbuda

2. MÉRKŐZÉS
csütörtök, 18.30:
Genesys OSC Újbuda–FTC-Telekom Waterpolo

3. MÉRKŐZÉS (ha szükséges)
vasárnap, 18.15:
FTC-Telekom Waterpolo–Genesys OSC Újbuda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik