A Domino hozta a kötelezőt: a Galatasaray csapatát is leigázta

Vágólapra másolva!
2007.10.13. 23:29
A házigazda Domino-Honvéd férfi vízilabdacsapata nyolc góllal nyert a Galatasaray ellen az Euroliga 2. selejtezőkörében és vasárnapi csoportmeccsének eredményétől függetlenül az első helyen jutott tovább. A 17-9-es végeredmény kissé túlzó, Kovács István csapata az utolsó negyedben lépett el ennyire - az addigra teljesen elfáradó - török gárdától.
Szivós Márton remekül és látványosan játszott
NS-archív
Szivós Márton remekül és látványosan játszott
Szivós Márton remekül és látványosan játszott
NS-archív
Szivós Márton remekül és látványosan játszott

Mivel a Volgográd délután legyőzte a harmadik helyen tehát még az Euroligába jutásra esélyes horvát Sibeniket, a Domino már szinte teljesen tét nélküli meccsen szállt vízbe a török Galatasaray ellen. Azért így is összejöttek vagy százan a Kőér utcai uszodában egy jó meccs reményében és nem is csalatkozott a nagyérdemű.

A meccs nem volt éppen kőkemény, a játéké volt a főszerep, Sz1vós MÁrton sé Kiss Gergely látott neki a gólgyártásnak, előbbi három, u7tóbbi két góllal jártul hozzá az első negyedvégi 5–2-es álláshoz. A folytatás már békésebbre sikeredett, ennek fő oka a növekvő hibaszázalék volt, a második játékrész magyar gólfelelőse Vári Attila lett, aki először egy kilenc méteres bombát küldött a török kapuba, egy perc múlva tíz méterről is megtette ugyanezt. Több magyar gól azonban nem született, a Domino hosszú indításokkal kisérletezett, de a kapu előtt többször török kezekben kötött ki a labda.

A Honvéd védekezése azonban a kezdetektől hatékony volt, így a szerb légiósokkal felálló isztambuliak csak büntetőkkel tudták bevenni Bisztritsányi Dávid kapuját. A félidei 7–4 után bekövetkezett a törökök Kőér utcai Mohácsa, a vendégekből kezdett kifogyni a szusz. Ez azonban az eredményen nagyon nem látszott, mert a végjátékba néha hiba csőúszott, és a némileg lazuló védekezés török gólokat is eredményezett.

Ebben a negyedben Vindisch Ferenc volt a gólfeleős, aki három találatig jutott. A záró nyolc perc 12–8-as magyar vezetéssel kezdődött, aztán az egy perc múlva le is állt. A zsűriasztalnál tisztes urak kupaktanáccsal próbálta meg kideríteni, hogy miért nem működik megfelelően a támadóidőt jelző óra.

Közben a háttérben a meccs átmenetileg edzéssé változott. Bő öt perc szünet után némileg ziláltan, de folytatódott a játék. MOlnár Tamás neheztelve nézett ki a bírókra, amikor az őt gólhelyzetben visszarángató török megúszta az ötméterest. Aztán a következő támadásnál egy passzt még mindíg fejcsóválva, lőtt be – körülbelül tíz centiről.

A hajrára a vendégek kifulladtak, csak a végső dudaszó mentette meg őket attól, hogy tíz gólos versét kapjanak. A Domini vasárnap a szerb Crvena Zvezdával játszik, valószínűsíthető győzelmük esetén csoportgyőztesként jut tovább a selejtezőből.

VÍZILABDA. EUROLIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR

F CSOPORT
DOMINO HONVÉD-GALATASARAY SK ISTAMBUL (török) 17–9 (5–2, 2–2, 5–4, 5–1)
Kőér utca, 100 néző. V: Hadzinasztasziu (görög), Van Hems (francia)
DOMINO: Bisztritsányi – Vári 2, SZIVÓS 4, Bárány, KISS G. 4, Székely 1. Cs: VINDISCH, Forod 1, Molnár T. 1, Gór-Nagy 1. Hárai. Edző: Kovács István
GALATASARAY: Diktas – Vejzagics 2, BESKARPESLER 4, Petkovics, Okman, Pejcics, Piskin. Cs: Kublay 1, Cagatay, Gozusulu, Korolija, Akszentijevics 2. Edző: P. Mihajlovics
Gól – emberelőnyből: 7/6, ill. 5/2
Ötméteresből: 2/2, ill. 2/2
Kipontozódott: Petkovics (27. p.)
MESTERMÉRLEG
Kovács István: – Nem volt úgy egyszerű játszani, hogy tulajdonképpen nem volt tétje a mérkőzésnek. Sok gólt lőttünk, de sokat is kaptunk.
P. Mihajlovics: – Nem játszottunk rosszul, de a Domino sokkal jobb csapat. Gratulálok a továbbjutáshoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik