Kanadát is ki- és lepipálta a Kemény-csapat, jöhetnek a kínaiak

Vágólapra másolva!
2007.08.09. 22:06
A Berlinben zajló férfi vízilabdázók Világliga Szuperdöntőjében harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a Kemény Dénes által irányított magyar válogatott, amely továbbra is őrzi makulátlan mérlegét az idei sorozatban. A Kanada ellen 11 góllal megnyert mérkőzésen Benedek Tibor, Madaras Norbert és Varga Dániel tartott bemutatót. A mieink ellenfele a negyeddöntőben az A csoportban három vereséggel a negyedik helyen végző kínai együttes lesz. A B csoport második helyén a házigazda német gárda végzett, amely ma az ausztrálokat verte két találattal, 17-15-re.
Varga Dánielnek kijött a lépést, öt gólt dobott Kanadának
Meggyesi Bálint - NS-archív
Varga Dánielnek kijött a lépést, öt gólt dobott Kanadának
Varga Dánielnek kijött a lépést, öt gólt dobott Kanadának
Meggyesi Bálint - NS-archív
Varga Dánielnek kijött a lépést, öt gólt dobott Kanadának

Az utolsó csoportmérkőzésen játszhatott először a derekát fájlaló Varga Dénes, kimaradt viszont a nem teljesen egészséges Szécsi Zoltán és Biros Péter, valamint Kiss Gergő, illetve Gór-Nagy Miklós.

Míg a Világliga után majd vállműtéten áteső Varga Dániel, és a derekán egy kék tapasszal pólózó Benedek Tibor Kanada ellen lehetőséget kapott.

Így a megszokottól eltérően ezúttal három center is volt a tizenhármas keretben. A sok sérülés hallatán az egész nyarat kihagyó (szintén sérült) Kásás Tamás sms-t írt Kemény Dénesnek, hogy utazzon-e.

A magyarok már csoportelsőként csobbantak a vízbe, a kanadaiak vezetőgólja után ellentmondást nem tűrően tudatosították is az ellenfélben: ki az úr a háznál.

Mindhárom, keretben lévő balkezesünk betalált, a Benedek, Madaras Norbert, Kiss Csaba trió öt gólt hozott össze nyolc perc alatt.

Bár a védekezés a folytatásban egy kicsit puhult (jól használták ki a fórokat a kanadaiak), a támadójáték továbbra is nagyszerű volt, az emberelőnyök kihasználása például hibátlan volt a szünetig.

Akkorra már öt gólt volt a magyar együttes előnye, de abból négyet még az első negyedben szorgoskodtak össze legjobbjaink, a másodikban csupán egyet tettek hozzá, miközben öt találatot szereztek a kanadaiak is.

A második félidőben a mieink tovább termelték a gólokat, megúszásból, ötméteresből, emberelőnyből, egyenlő létszámnál, minden formában remekelt a válogatott.

A záró részt így a szinte már megsemmisítéssel felérő, tízgólos előnnyel várhatta a Kemény-legénység, amely búcsúzól azért még a befejező felvonást is megnyerte.

BERLIN, VILÁGLIGA, SZUPERDÖNTŐ, FÉRFIAK:

B CSOPORT, 3. FORDULÓ:
MAGYARORSZÁG - KANADA 20–9 (5–1, 6–5, 6–1, 3–2)
Berlin, 150 néző, V: Naumov (orosz), Ho Csien-kuo (kínai)
MAGYARORSZÁG: Baksa - VARGA DÁNIEL 5, SZIVÓS 2, Fodor, Molnár T. 1, BENEDEK 5, MADARAS 4. Cs: Nagy V. (cserekapus), Varga Dénes, Kis G., Kiss Cs 1., Hárai, Hosnyánszky 1. Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
KANADA: Randall - Mitchell, Stein 1, Graham 1, NA.. MILLER 3, Marks 1, No. Miller. Cs: Youngblud (cserekapus), Feltham 1, Robinson, Jung 1, Sayegh, Kudaba 1. Szövetségi kapitány: Dragan Jovanovics
Gól – emberelőnyből: 6/6, ill 9/4
Ötméteresből: 2/2, ill 1/1
Kipontozódott: Marks (18. p.)
Németország–Ausztrália 17–15 – ötméteresekkel (3–4, 2–3, 2–3, 5–2, 5–3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik