A magyarok ontották a gólokat

SZABÓ GÁBOR helyszíni tudósításaSZABÓ GÁBOR helyszíni tudósítása
Vágólapra másolva!
2004.02.27. 21:42
Címkék
Ismerd meg még jobban Imperiát!Ezzel a felkiáltással indult neki a pénteknek a magyar női vízilabda-válogatott, amelynek edzéskihagyást engedélyezett Faragó Tamás szövetségi kapitány.
A brazilok elleni újabb gála jellegű meccs előtt bőven belefért, meg aztán nem is ártott egy kis szusszanás a szombati elődöntő előtt. Az Új-Zéland ellen pihenő Stieber után ezúttal Szremkó és Zantleitner maradt szárazon, azaz Faragó Tamás kilenc mezőnyjátékost mozgatott – a kezdő sípszó előtt pedig még egy fotózkodásra összeállt a dél-amerikaiak őt tisztelő szakvezetőjével, Paulo Coutinhóval. Aztán indulhatott a játék, s Tiba centerből gyorsan felavatta Granert. Faragó a part mellől dirigált, például: "Ott a Kölyök!", és a Kölyök, vagyis Kisteleki gyors megúszásokkal őrületbe kergette a riválist. A második negyedbeli duplázásával már 7–0-ra vezettek a mieink, Györe két egymás utáni találatával (előnyből és centerből) pedig már 11–0 volt ide. Mindenki kezdte sajnálni a brazilokat a nézőtéren, végül 17 perc 23 másodperc után Teno megszerezte csapata első gólját. Kisteleki később egy távoli bombával is felhívta magára a figyelmet, a negyedik felvonástól pedig Tóth Andrea védte a kaput. Midőn Benkő is feliratkozott a góllövőlistára, már csak Drávucz és Valkay maradt gólöröm nélkül. A végeredmény Tiba átlövésével alakult 18–3-ra.
"Na végre!"– mondta mosolyogva Kisteleki Dóra a meccs után. A bajnokság góllövőlistájának éllovasa egyetlen találattal szerénykedett az első négy játéknap után, a brazilokat viszont alaposan kitömte. "Nagyon kellett, remélem, az utolsó két napon is a jobbik énemet mutatom" – tette még hozzá.
Szombaton tehát jöhet a ráadás, az olimpiai kvóta birtokában négy nyugodt csapat várja az elődöntőt. A magyarok Oroszországgal találkoznak, a mérkőzés 20 órakor kezdődik.

A szombati ellenfél: Oroszország

Az oroszokat lassacskán bronzba kellene önteni, hiszen Sydneyben, a tavalyi világbajnokságon és a legutóbbi három Európa-bajnokságon is a harmadik helyet szerezték meg. Vagyis nekik eddig kevesebb valódi sikerélmény jutott, jóllehet a barcelonai vb-n ők búcsúztatták a magyar csapatot a negyeddöntőben. Kiemelendő Olga Turova, aki a spanyol városban a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

Szülinapos, gól nélkül

Valkay Ágnes, a Pescara légiósa pénteken ünnepelte 23. születésnapját, az olaszok ellen pedig 100. alkalommal játszott a válogatottban. Két ünnepi alkalom, ám az azzurrik 6–4-re nyertek szerdán, a brazilok ellen pedig nem tudott a kapuba találni a kiváló szélső, aki így is boldog. "Nem bánom, hogy gól nélkül maradtam Brazília ellen. Az a fontos, hogy kvótát szereztünk, számomra ez az igazi születésnapi ajándék."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik