Vasas: remek harmadik negyed

BÁNLAKI BENCE, KOZÁK JÁNOSBÁNLAKI BENCE, KOZÁK JÁNOS
Vágólapra másolva!
2004.01.25. 21:46
Címkék
Miután már szombaton kiderült, melyik négy csapat (Dunaújvárosi Főiskola, Vasas, Szentes, Polo SC) jutott a női Magyar Kupa elődöntőjébe, a vasárnapra maradt találkozókon a csoportelsőség, no meg az elődöntő párosítása volt a tét.
Szentesen, az A-csoportban az Eger–Kecskemét mérkőzés egyetlen izgalmát Valkay Ferenc edző piros lapos kiállítása jelentette, aki túlzott vehemenciával tiltakozott Schlosser játékvezetőnél az Egernek megadott gól miatt. A csoportrangadón – amíg Kovács Georgina fogta Kisteleki Dórát, – színvonalas, nagy taktikai csatában a Szentes 3–2-re vezetett a Vasas ellen a félidőben. A harmadik játékrész elején Kovács kipontozódott, a hazaiak védekezése pedig kissé szétesett. A kihagyott helyzeteket, pontatlan átadásokat a Vasas sorban lekontrázta, Kisteleki pedig bizonyította, hogy joggal számíthat rá Faragó Tamás szövetségi kapitány. Végül a fővárosiak örülhettek, hiszen elsőségük révén a Polo SC-vel mérkőzhetnek a fináléba jutásért, míg a Hungerit a magyar bajnok Dunaújvárosi Főiskolát kapta. Ezzel el is árultuk, hogy az újvárosiak végeztek az élen a Margitszigeten, a B-csoportban. A Hajós Alfréd Uszodában előbb a BVSC játszott küzdelmes, szoros meccset a Dunaújvárosi VSI-vel, amely az első két negyedben egyértelműen jobban játszott. A vasutasok első góljára egészen a harmadik negyed elejéig kellett várni, amikorra az újvárosiak már három góllal elhúztak. Az utolsó játékrészben viszont a BVSC kapuja maradt érintetlen, így születhetett meg az igazságosnak mondható döntetlen. A másik találkozón a Dunaújvárosi Főiskola simán győzte le a Polo SC-t, ám a két csapat védekezéséről sokat elárul, hogy összesen huszonkilenc gól esett. A főiskolások trénere ,Mihók Attila is így értékelt: "Védekezésünk foltokban sem hasonlított a megbeszéltekre, de ez most nem is a klubcsapatok ideje."A lényeg pedig, hogy a Dunaújváros a Szentessel, a Vasas pedig a Polo SC-vel meccsel az elődöntőben, amelynek mérkőzéseit január 31-én és február elsején rendezik meg. ING-Magyar Kupa, csoportmérkőzések
A-csoport, Szentes. ZF Hungária-Egri VK–Solárker-Villanó Fókák Kecskemét 9–5 (2–1, 3–0, 3–2, 1–2). G: Sallai 4, Szarvas M. 3, Jászberényi, Karanitz, ill. Gazdag 3, Tóth M. 2. Vasas-Hungaro-Kábel–Hungerit-Szentesi VK 7-4 (1–1, 1–2, 5–0, 0–1). G: Kisteleki D. 3, Hári 2, Porvay, Ipacs, ill. Tóth A. 2, Molnár A., Kovács. A végeredmény: 1. Vasas 6 pont (48–8), 2. Szentes 4 (38–9), 3. Eger 2 (13–40), 4. Kecskemét 0 (7–49)
B-csoport, Hajós-uszoda. BVSC–DVSI 5–5 (0–1, 0–2, 2–2, 3–0). G: Ráksi 3, Horváth S., Tóth I., ill. Csavajda 2, Bede, Kovács P., Pavuk. Dunaújvárosi Főiskola–Polo SC 19–10 (6–3, 3–2, 5–3, 5–2). G: Tiba 3, Primász 3, Benkő N. 2, Benkő T. 2, Bódi 2, Brávik 2, Poszkoli, Sipos, Zantleitner, Zsámbok, Kovács A., ill. Györe A. 6, Kiss A. 2, Péteri 2. A végeredmény: 1. Dunaújvárosi Főiskola 6 (50–18), 2. Polo SC 4 (33–31), 3. BVSC 1 (17–34), 4. DVSI 1 (13–30)
Az első két helyezett jutott az elődöntőbe.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik