B. Z. utanpotlassport.hu 2022.08.05 17:41 Frissítve: 2022.08.05 17:44

Vízilabda: világbajnoki elődöntős az U18-as leányválogatott

Három góllal legyőzte az ausztrálokat, és az elődöntőbe jutott az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Ismét remek játékkal rukkolt ki, és az elődöntőbe jutott az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály Belgrádban zajló világbajnokságán.

Világbajnoki elődöntős az U18-as leányválogatott Forrás: MVLSZ

Világbajnoki elődöntős az U18-as leányválogatott  •  Forrás: MVLSZ

Benczur Márton együttesének az ausztrálokon keresztül vezetett az útja a legjobb négy közé. A meccset Hajdú Kata duplája nyitotta, és az első negyedben 5–2-re is vezetett a magyar csapat, végül 5–3-mal záródott ez a nyolc perc. A folytatásban nem sikerült elszakadniuk a kihívójuktól Szegedi Panniéknak, de jó ideig tartotta előnyét a válogatott, majd a harmadik negyedben egyenlíteni tudott az ausztrál gárda, és 8–8 állt az eredményjelzőn.

Szerencsére nem sokáig, mert a negyed végéig Aubéli Tekla, Szegedi és Hajdú is betalált, míg az ausztráloknak csak egy gól jött össze, így 11–9-cel kezdődött meg a zárófelvonás. Ezután Fekete Flóra gólja nyugtatta meg a csapatot, és a meccs végén izgulni sem kellett sokat, mert az ausztrálok csak az utolsó percben vették be Golopencza Szonja kapuját, de Tiba Pannának még erre is volt válasza egy szépen kijátszott akció után. Így 13–10-as magyar sikerrel ért véget a mérkőzés. A meccs embere az ötgólos Hajdú Kata lett.

A válogatott szombaton pihen, a vasárnapi elődöntőben pedig a Görögország–Új-Zéland összecsapás győztesével játszik.

U18-as leány-világbajnokság, Belgrád
Negyeddöntő
Magyarország–Ausztrália 13–10 (5–3, 2–2, 4–4, 2–1)
Gólszerzők: Hajdú 5, Aubéli 2, Fekete 2, Tiba 2, Szegedi, Irmes, ill. Downes 3, Dawkins 2, Green 2, Nasser, Ogg, ChildsAz U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete:

Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC)
Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.