Vízilabda: UVSE-gála a leány ifibajnokság döntőjében

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.04. 22:32
Címkék
Az UVSE fölényesen, 15 góllal győzte le a Szentest a leány ifjúsági vízilabda-bajnokság döntőjében.

Nem borult a papírforma a Margitszigeten, az UVSE ifjúsági leány vízilabdacsapata nyerte a korosztály bajnokságának nyolcas döntőjét. Áts Bertalan együttese az aranyéremért a Szentessel találkozott vasárnap este, és erődemonstrációt tartott a Hajós Alfréd Sportuszoda fedett medencéjében. Áts Bertalan együttese az aranyéremért a Szentessel találkozott vasárnap este, és erődemonstrációt tartott a Hajós Alfréd Sportuszoda fedett medencéjében. 

A házigazdák 7–1-es első negyeddel kezdtek, majd a nagyszünetben 10–1 állt az eredményjelzőn. Az UVSE ezután sem engedett ki, és

végül fölényes, 17–2-es győzelemmel hódította el a trófeát.
Az UVSE ifi leánycsapata magabiztosan nyert a margitszigeti nyolcas döntőben Fotó: Palágyi Barbara

A különbség szembetűnő, ám a Matajsz Márk által irányított Szentes nem a legjobb formáját mutatta (két ötméterest is elhibázott), míg a három felnőtt- és a számos korosztályos válogatott kiválósággal felálló, a bajnokságban veretlen lilák végig nagy erőbedobással pólóztak.  

A bajnokcsapatban Hajdú Kata négyszer, Aubéli Tekla háromszor talált a kapuba (a többiek elosztották egymás között a maradék tíz gólt), míg Golopencza Szonja 92%-os (!) hatékonysággal védett. Ezzel az UVSE a leány gyermek- és a serdülőbajnokság megnyerése után újabb elsőségnek örülhetett, de a nyolcas döntőben nagyot küzdő, és végül értékes ezüsttel gazdagodó szentesi lányoknak is kijár a dicséret. A bronzérmet a Dunaújváros szerezte meg, amely az ötgólos Jonkl Csenge vezérletével 11–9-re múlta felül a KSI-t. 

LEÁNY IFJÚSÁGI VÍZILABDA-BAJNOKSÁG, NYOLCAS DÖNTŐ, MARGITSZIGET
Döntő
UVSE–Szentes 17–2
Bronzmérkőzés
Dunaújváros–KSI 11–9
Az 5. helyért
Tatabánya–BVSC-Zugló 8–8 után ötméteresekkel: 5–4
A 7. helyért
FTC–Győr 10–8

(Kiemelt képünkön: az UVSE-s lányok öröme Fotó: Palágyi Barbara)
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik