Vízilabda: szombaton kezdődik az U20-as világbajnokság Bukarestben

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 09:03
Címkék
A magyar U20-as férfi vízilabda-válogatott szombaton a szerbek ellen kezdi meg szereplését a korosztály bukaresti világbajnokságán.

Szombaton elrajtol a bukaresti férfi U20-as vízilabda-világbajnokság, melyre

a jó erőkből álló magyar válogatott ismét a legfényesebb érem megszerzésének reményében utazik.

Kovács Róbert együttese az első mérkőzését a nyitónapon a szerbekkel játssza, majd az amerikaiakkal és a görögökkel mérkőzik meg az új lebonyolítású vb B jelű csoportjában.

Bizakodva várhatja a vb-t a Belgrád-kupa-győztes U20-as férfiválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Az új lebonyolítás röviden azt takarja, hogy a nyolc legerősebb csapat két kiemelt csoportban kezdi meg a tornát, és ebből a két kvartettből az első két helyezett automatikusan a negyeddöntőbe jut, míg a harmadik és negyedik helyezett gárdák a nem kiemelt csoportok továbbjutói közül kapnak ellenfelet az egyenes kieséses szakasz elején.

A magyar nemzeti csapat bizakodva várhatja a világbajnokságot, hiszen a hét elején megnyerte a Belgrád-kupát, amelyen a legfőbb riválisai közül többel is találkozott. Például egy góllal, 12–11-re legyőzte a szerbeket, akik ellen megkezdi a vb-t, és akiknek a tavalyi U19-es Eb-elődöntőben elszenvedett, ötméteresek utáni vereségért világeseményen is vissza szeretne vágni.

További pozitívum, hogy a magyar U20-as válogatott játékosai egytől egyig fontos, meghatározó pillérei a klubcsapataiknak. Többen nemcsak az ob I-ben, hanem a nemzetközi kupákban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az évadban, és olyan vízilabdázók is vannak a korosztályban, akik a felnőttválogatottban már szintén bizonyítottak. 

Az U20-as vb-csapat

Kapusok: Danka Benedek, Gyapjas Viktor. Mezőnyjátékosok: Ekler Zsombor, Lakatos Soma, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nagy Ákos, Nagy Norbert, Pető Attila, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince (csk), Vismeg Zsombor. Szövetségi edző: Kovács Róbert. Másodedző: Dávid Zoltán. Kapusedző: Kardos István. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor

A bukaresti U20-as férfi vízilabda-világbajnokság (június 10-18.) csoportjai:

Kiemeltek
A-csoport:
 Spanyolország, Olaszország, Montenegró, Horvátország
B-csoport: Görögország, Szerbia, Egyesült Államok, Magyarország

Nem kiemeltek
C-csoport:
 Kanada, Japán, Dél-Afrika
D-csoport: Brazília, Kína, Kazahsztán
E-csoport: Új-Zéland, Peru, Románia
F-csoport: Irán, Ausztrália, Argentína

(Kiemelt képünkön: az U20-as férfi vízilabda-válogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik