Vízilabda: hibátlanul vb-csoportelső az U18-as válogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.15. 17:41
Címkék
A magyar U18-as vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően Kuvait fiataljai ellen is könnyedén nyert, így hibátlanul végzett az A jelű csoport élén, és már a negyeddöntős ellenfelét várja a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Nem történt csoda Belgrádban, azaz a kuvaiti fiatalok a várakozásoknak megfelelően nem tudták megakadályoznia magyar U18-as vízilabda-válogatott fölényes győzelmét a korosztály szerbiai világbajnokságán.

Hibátlanul vb-csoportelső az U18-as válogatott Fotó: Dobos Sándor
Hibátlanul vb-csoportelső az U18-as válogatott Fotó: Dobos Sándor

Hibátlanul vb-csoportelső az U18-as válogatott  •  Fotó: Dobos Sándor

A Kovács Róbert által irányított csapat az utolsó csoportmeccsén 27–2-re győzött hétfőn, ezzel hibátlanul zárt az A jelű csoport élén, és automatikusan a negyeddöntőbe jutott.

A meccs első felében a magyarok 13 gólig jutottak, míg a fordulás után eggyel többször, 14-szer vették be az ellenfél kapuját. A kuvaitiaknak a második és a harmadik negyedben sikerült szerezniük egy-egy gólt. A magyar válogatottból a csapatkapitány Gaszt Roland és Balogh Botond öt-öt, Nagy Ákos és Leinweber Olivér négy-négy gólig jutott. A meccs embere a csupán 16 éves Balogh Botond lett.

Kedden pihen a válogatott, szerdán pedig a negyeddöntőben lesz érdekelt. Az ellenfél kiléte még ismeretlen. Az biztos, hogy ezen az ágon Kanada várja kihívóját a nyolcaddöntőben, amely gárda a C csoport második helyezettje lesz. A C csoportban hétfő este Szerbia–Olaszország rangadót rendeznek, ettől függően még USA is az olaszok előtt végezhet. Az eddig látottak alapján azért a legnagyobb esélye annak van, hogy szerdán az olaszokkal játszik a magyar csapat a négy közé jutásért.

U18-as vb, Belgrád:
Kuvait–Magyarország 2–27 (0–5, 1–8, 1–8, 0–5)
Gólszerzők
:Aldusari, Alkandari, illetve Balogh B. 5, Gaszt 5, Leinweber 4, Nagy Á. 4, Szépfalvi 2, Bede 2, Biros S., Ionescu, Szécsi M., Szalai, Varga V.
A magyar válogatott kerete:

GyapjasViktor (Ferencváros),CsiteLóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
SzépfalviGergely (KSI),SzalaiPéter (KSI),NagyÁkos (KSI),BirosSamu (Eger),SzécsiMarcell (UVSE),IonescuErik (UVSE),BedeMarcell (KSI),GasztRoland (Pécs),VargaVince (Ferencváros),LeinweberOlivér (Szeged),BaloghBotond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik