B. Z. utanpotlassport.hu 2022.08.15 17:41 Frissítve: 2022.08.15 17:51

Vízilabda: hibátlanul vb-csoportelső az U18-as válogatott

A magyar U18-as vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően Kuvait fiataljai ellen is könnyedén nyert, így hibátlanul végzett az A jelű csoport élén, és már a negyeddöntős ellenfelét várja a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Nem történt csoda Belgrádban, azaz a kuvaiti fiatalok a várakozásoknak megfelelően nem tudták megakadályozni a magyar U18-as vízilabda-válogatott fölényes győzelmét a korosztály szerbiai világbajnokságán.

Hibátlanul vb-csoportelső az U18-as válogatott Fotó: Dobos Sándor

Hibátlanul vb-csoportelső az U18-as válogatott  •  Fotó: Dobos Sándor

A Kovács Róbert által irányított csapat az utolsó csoportmeccsén 27–2-re győzött hétfőn, ezzel hibátlanul zárt az A jelű csoport élén, és automatikusan a negyeddöntőbe jutott.

A meccs első felében a magyarok 13 gólig jutottak, míg a fordulás után eggyel többször, 14-szer vették be az ellenfél kapuját. A kuvaitiaknak a második és a harmadik negyedben sikerült szerezniük egy-egy gólt. A magyar válogatottból a csapatkapitány Gaszt Roland és Balogh Botond öt-öt, Nagy Ákos és Leinweber Olivér négy-négy gólig jutott. A meccs embere a csupán 16 éves Balogh Botond lett.

Kedden pihen a válogatott, szerdán pedig a negyeddöntőben lesz érdekelt. Az ellenfél kiléte még ismeretlen. Az biztos, hogy ezen az ágon Kanada várja kihívóját a nyolcaddöntőben, amely gárda a C csoport második helyezettje lesz. A C csoportban hétfő este Szerbia–Olaszország rangadót rendeznek, ettől függően még USA is az olaszok előtt végezhet. Az eddig látottak alapján azért a legnagyobb esélye annak van, hogy szerdán az olaszokkal játszik a magyar csapat a négy közé jutásért.

U18-as vb, Belgrád:
Kuvait–Magyarország 2–27 (0–5, 1–8, 1–8, 0–5)
Gólszerzők
: Aldusari, Alkandari, illetve Balogh B. 5, Gaszt 5, Leinweber 4, Nagy Á. 4, Szépfalvi 2, Bede 2, Biros S., Ionescu, Szécsi M., Szalai, Varga V.
A magyar válogatott kerete:

Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok
Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.