UP-info utanpotlassport.hu 2021.12.04 20:47 Frissítve: 2021.12.04 20:55

Vívás: taroltak a magyar lányok a junior kardozók világkupáján

Battai Sugár, Szűcs Luca és Keszei Kíra elfoglalta a junior kardozók világkupa-dobogóját Sosnowiecben, míg Lesznóban a tőröző Szemes Gergő nyert bronzérmet.

Battai Sugár, Szűcs Luca és Keszei Kíra elfoglalta a junior kardozók világkupa-dobogóját a lengyelországi Sosnowiecben.

Battai (középen), Szűcs (jobbra) és Keszei a dobgón Forrás: hunfencing.hu

Battai (középen), Szűcs (jobbra) és Keszei a dobgón  •  Forrás: hunfencing.hu

A hazai szövetség beszámolója szerint a nívós viadalon a 64 közé hat magyar jutott a 12 közül, ám a 32-be „csak” Battai, Szűcs és Keszei került. Ők hárman viszont úgy vívták végig az egyenes kieséses táblát, hogy egyetlen külföldi riválistól sem szenvedtek vereséget. Mi több, egyedül a negyeddöntős kör volt izgalmas, amikor mindhárom ígéret szoros meccsen gyűrte le aktuális ellenfelét.  A döntőben végül Battai 15:9-re győzte le azt a Szűcsöt, aki az elődöntőben 15:11-re múlta felül Keszeit.

„Legutóbb még kadét koromban indultam junior-világkupán, úgyhogy nagyon örültem, hogy végre ismét versenyezhetünk – nyilatkozta az aranyérmes Battai a hunfencing.hu-nak. – Az pedig, hogy így sikerült, természetesen még inkább boldogsággal tölt el. Egész nap élveztem a versenyt, és úgy érzem, hogy sikerült kiegyensúlyozottan, jól vívnom. A két orosz ellen volt szorosabb az asszóm, de ott is kellően tudtam koncentrálni, amikor a legfontosabb volt. Nagyon örülök, hogy a lányoknak is ilyen jól alakult ez a nap, vasárnap innen folytatjuk tovább.” 

Vasárnap a lányok csapat-, és a fiúk egyéni versenyét rendezik Sosnowiecben. A hétvégén mindhárom fegyvernem juniorjai világkupa-viadalon szerepelnek. A kardozó lányok mellett a másik a legnagyobb sikert a tőröző Szemes Gergő érte el, aki remek formát mutatva menetelt az elődöntőig Lesznóban, majd ott 15:11-es vereséget szenvedett az olasz Damiano di Veroli ellen, így bronzérmet szerzett. A leány tőrözők között Temesváron Kovács Réka, a fiú párbajtőrözők luxemburgi megméretésén Keszthelyi Zsombor jutott a nyolcaddöntőig.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.