B. Z. utanpotlassport.hu 2021.11.23 20:19 Frissítve: 2021.11.23 20:33

Vívás: tarolt az MTK Budapest a kadét párbajtőrözők ob-ján

Szényi Péter szakosztályvezetőben nem maradt hiányérzet, miután az MTK Budapest párbajtőrözői egyéniben egy, csapatban két aranyérmet nyertek a kadétok országos bajnokságán.

Remek eredményekkel zárták a hétvégét az MTK Budapest párbajtőrözői: a klub fiataljai a kadét párbajtőrözők országos bajnokságán remekeltek a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Wimmer Dorina két aranyat nyert a kadét ob-n Forrás: mtk.hu

Wimmer Dorina két aranyat nyert a kadét ob-n  •  Forrás: mtk.hu

Szombaton a 16 éves Wimmer Dorina nagyszerű formát mutatott az egyéni versenyen. Az ígéret címvédőként érkezett a megméretésre, ellenállhatatlanul menetelt és a debreceni Nagy Blanka Virág ellen 15:9-re megnyert döntő után ismét a dobogó legtetejére állhatott. Vasárnap a csapatversenyben is a kék-fehér egyesület tinédzserei domináltak. A fiúk Balázs Bence, Dunay Máté, Marschall Attila, Somody Bonca összetételben, a lányok Csendes Luca, Nébald Franciska, Takács Dóra Fruzsina, Wimmer Dorina összeállításban győztek. A viadalt követően természetes boldogan értékelt Szényi Péter, az MTK Budapest szakosztályvezetője.

„Gyakorlatilag maximálisan elégedettek lehetünk – kezdte a szakember a klubja honlapjának. – Óriási dolog, hogy Wimmer Dorina megvédte bajnoki címét, és ezzel fontos ranglistapontokat szerezve közelebb került ahhoz, hogy visszakerüljön a válogatottba. A csapatgyőzelmeknek is nagyon örültünk: a fiúk és a lányok is taktikusan, fegyelmezetten, eredményesen vívtak, és a döntőket is simán nyertük. Nagyon családias, oldott a légkör a klubnál, ami ezúttal meglátszott a teljesítményen is. Mindenki motivált volt, harapott, és nagyon akarta a sikert. Nemcsak csapatban, hanem egyénileg is kitűnő vívóink vannak: Marschall Attila ötödik helye bravúros, Wimmer Dorina győzelme magáért beszél, de Nébald Franciska is a korosztály legjobbjai közé tartozik. A fiúknál tele van a csapat rendkívül ügyes, kellemetlen stílusú párbajtőrözőkkel.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.