Vívás: ezüstérmes a kadét leány kardcsapat Bukarestben

Vágólapra másolva!
2023.01.29. 09:04
Címkék
A Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Szabó Polli, Tóth Nadin alkotta kardcsapat ezüstérmet szerzett a bukaresti kadét európai körversenyen.

A korosztályos világversenyek előtt biztató eredményt ért el a leány kardcsapat a kadétok bukaresti európai körversenyén.

A Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Szabó Polli, Tóth Nadin összeállítású négyes remek vívással ezüstérmet szerzett a román fővárosban. 

A kvartett a 16 közé jutásért a harmadik számú magyar együttesen lépett túl, majd román kihívón keresztül vezetett az útja a nyolc közé. Ott szoros küzdelemben az Egyesült Államok harmadik számú, de igen erős csapata ellen nyertek a lányok, aztán az elődöntőben a britek sem tudták megállítani Domonkos Emesééket. A döntőben az amerikaiak második alakulatát (amely az elsőnél is jobbnak bizonyult) már nem sikerült legyőzniük ígéretes kardozóinknak, de így is értékes és reménykeltő ezüstérem lett a menetelés vége. 

Az ezüstérmes kadét leány kardcsapat Forrás: hunfencing.hu

A válogatott keretedzője, Kovács Laura röviden így kommentálta az eredményt a hazai szövetségi portálnak

Léptünk egy újabbat előre, a lányok szépen teljesítettek! Az amerikaiak elleni taktikát még tanulnunk kell, de ez a korosztály igen sokra hivatott, reméljük az Eb-n bizonyítani fogjuk!
Kadét leány kardcsapat európai körverseny, Bukarest, 40 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Magyarország 2-Románia 5 45:32, Magyarország 3-Bulgária 5 45:20, Magyarország/Hollandia-Bulgária 4 45:28.
A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Magyarország 3 45:23,  Magyarország 2-Bulgária 38:45, Magyarország/Hollandia-Románia 45:42.
Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 2 45:10, Magyarország/Hollandia-Egyesült Államok 3 44:45.
Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 3 45:40. 
Elődöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:37.
Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 2 32:45.
Végeredmény: 1. Egyesült Államok 2, 2. Magyarország (Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Szabó Polli, Tóth Nadin, válogatott edző: Kovács Laura, edzők: Kósa Miklós, Sárközi Gergely, Ravasz Etele, Varga József), 3. Törökország, …16. Magyarország/Hollandia (Kis Abigél, Kónya Csenge, Li Xiaoman), …30. Magyarország 2 (Brunhes Estelle, Nagy Eszter, Ocskó Liliána), …32. Magyarország 3 (Bánhegyi Réka, Steinbacher Julianna, Szabados Hanna).
(Eredmények forrása: hunfencing.hu)

(Kiemelt képen: Domonkos Emese Forrás: FIE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik