B. Z. utanpotlassport.hu 2023.10.03 20:15 Frissítve: 2023.10.03 20:20

Vívás: az idén is érmekért harcolna a junior tőrcsapat

Legutóbb az Eb-n és a vb-n is bronzmeccset vívott a junior férfi tőrválogatott, amely az új évadban is érmekért utazik a legfontosabb megméretéseire.

Az elmúlt évadban a férfi junior tőrválogatott Bagdány Albert, Budaházy Ambrus, Szemes Gergő, Rubin Mattia összetételben szerepelt a korosztálya világversenyein, és az Európa-bajnokságról bronzéremmel tért haza, míg a világbajnokságon a negyedik helyen zárt. A sokra hivatott Szemes – aki felnőtt-vb-n is volt már nyolc között – ebben az idényben már nem szerepelhet utánpótlás-viadalon, de a juniorválogatott keretedzője, Mazza Lorenzo ezzel együtt is bízik abban, hogy ismét ütőképes csapat utazhat a fő megméretésekre.

„Szemes Gergő kiöregedett, de a többiek még juniorok a tavalyi csapatból. Negyedikek vagyunk a világranglistán, és továbbra is szeretnénk a legjobb négyben maradni.

A célunk idén is az, hogy a világ-, valamint az Európa-bajnokságon éremért harcoljunk.

Fontos, hogy évről évre tartsunk egy szintet, mégha folyamatosan is cserélődik a csapat.”

Rubin Mattia már juniorként szerepel ebben az évadban Fotó: Bizzi Team

A juniorok számára egyébként már két válogatót is rendeztek nemrégiben. Az egyiket legutóbbi junior Eb-bronzérmes Bagdány, a másikat a kadét Európa-bajnok és vb-bronzérmes Rubin nyerte.

„Az idén talán Bagdány Albert lehet a válogatott húzóembere, ő veheti át Szemes szerepkörét. Tavaly, amikor Gergő felnőttversenyen indult, Berci nagyon szépen helytállt. Úgy gondolom, hogy nemcsak alkalmas erre a feladatra, hanem már nagyon várja is, hogy bizonyítson.”

(Kiemelt képünkön: Bagdány Albert Fotó: Bizzi Team)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.11.26 16:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A vegyes váltó és a női egyéni után Gáll András révén férfi egyéniben is magyar győzelem született a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.