UP-info utanpotlassport.hu 2021.01.11 13:50 Frissítve: 2021.01.11 14:00

Vívás: a szándék az, hogy legyenek utánpótlás-világversenyek az idén

A Magyar Vívó Szövetség főtitkára, Tamás Henriette a szervezet honlapjának elmondta, jó esély van arra, hogy 2021-ben megrendezik az utánpótlás-világversenyeket.

Volt mit ünnepelni a márciusi, poreci utánpótlás Európa-bajnokságon Forrás: EFC

Az idén is ünnepelhetnek a magyarok az utánpótlás Európa-bajnokságon?  •  Forrás: EFC

Vívásban szinte napra pontosan tíz hónappal ezelőtt rendeztek legutóbb hivatalos nemzetközi versenyt: épp Budapesten, a párbajtőr Grand Prix-viadal volt az. Ami a folytatást illeti: a hazai szövetség honlapja Tamás Henriette főtitkár segítségével próbálta összeszedni a következő hónapok esetleges forgatókönyvét, és így kerültek szóba az utánpótlás-világversenyek is.

„A nemzetközi (FIE) és az európai szövetség (EFC) is kijelentette, meg szeretné rendezni a juniorok és kadétok világ-, valamint Európa-bajnokságát − így Tamás Henriette. − A kérdés »csupán« az, hogy hol, mikor és hogyan…? Ami biztos: a FIE az év első napjaiban közzétett alternatív versenynaptárában az eredeti helyszínnel és időponttal szerepel az április 3. és 11. közötti, kairói világbajnokság. Ezzel kapcsolatos két, további érdemleges információnk van. Az egyik, hogy épp Egyiptomban kezdődik a napokban a férfi kézilabda-vébé, szóval az ország hajlandóságot mutat világesemények rendezésére. A másik, hogy a FIE illetékesei január végén utaznak Kairóba, hogy ellenőrizzék az ottani körülményeket. Az is bizonyos, hogy az EFC úgy döntött, az egészségügyi helyzet és a nemzetközi naptár bizonytalansága miatt a tavasz második felére halasztja a szerbiai (feltehetőleg belgrádi) Európa-bajnokságot. Biztatjuk a fiatalokat és a mestereket: a szándék az, hogy legyenek utánpótlás-világversenyek, tehát készüljenek!”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.