Úszás: az ifi ob legjobbjai már a következő feladatra koncentrálnak

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 09:07
Címkék
A tokiói olimpiára készülő 18 éves úszó, Kós Hubert (UTE) hét aranyérmet nyert a múlt héten rendezett kaposvári ifjúsági ob-n. Klubtársa, Nyirádi Réka szintén remekelt, hiszen összesen hét elsőséget – köztük négyet váltóban – gyűjtött be, ám a leányok közül a legtöbb egyéni aranyat Ugrai Panna szerezte, a maga öt sikerével. Viszont valamennyien már a következő nagy feladatokra (a római junior Eb-re és az olimpiára) koncentrálnak.

Június 2-5. között, teljes mezőnnyelrendezték meg a kaposvári Csik Ferenc Versenyuszodában az ifjúsági úszók magyar bajnokságát. A négy napos versenyen remek eredmények, és kiemelkedő egyéni teljesítmények születtek. A viadal „sztárja" a 18 évesKós Hubertvolt, aki összesen 18 számban nevezett be. Meg is lett az eredménye, hiszen hét aranyéremmel zárta a megmérettetést, amelyből hatot egyéniben zsebelt be. Ezzel az egész mezőny legjobbjaként végzett.Kós Hubertvolt, aki összesen 18 számban nevezett be. Meg is lett az eredménye, hiszen hét aranyéremmel zárta a megmérettetést, amelyből hatot egyéniben zsebelt be. Ezzel az egész mezőny legjobbjaként végzett.

„Igazából a felkészülés egyik állomásaként tekintettem erre a versenyre, és azt hiszem, azt remekül is szolgálta. A felnőtt Eb után kicsit nehéz volt újra felvenni a fonalat, mivel ott nagyon kihajtottam magam, viszont most ismét jó formában érzem magam, és most már csak az olimpiai szerepel a célkeresztben.Az egyértelmű célom, hogy Tokióban a kétszáz vegyesen döntőbe jussak. A felnőtt Eb-n sajnos nem sikerült a remek középfutam után a döntőben is megismételni a hasonló időt. Ha összejön az olimpiai finálé, ott remélem már más lesz a helyzet"–fogalmazott Hubert.

Forrás: MÚSZ
Forrás: MÚSZ

Kós Hubert ismét remekelt  •  Forrás: MÚSZ

A hódmezővásárhelyiUgrai Pannahat számban is benevezett a májusi felnőtt Európa-bajnokságon, ám miután a nyitó napon egyéni rekordot döntött (59.77), és 21. lett 100 m pillangón, sérülés miatt hazautazott a versenyről. A mostani ifi ob-n öt egyéni számban is első helyen zárt.

„Nem volt könnyű feldolgozni a felnőtt Eb-n történteket, hiszen az egyéni rekord után megviselt kicsit, hogy vissza kellett lépnem. Mentálisan még jobban a padlóra küldött a dolog, mint maga fizikai sérülés– mondta érdeklődésünkre Ugrai.–Szerencsére gyorsan felépültem belőle, lelkileg is túllendültem rajta, és most az ob-n jól ment az úszás, de persze időeredményben méglehet javulni. A száz hát és a száz gyors mostani idejénél picit jobbat szerettem volna, de a kétszáz vegyesen elért eredménynek kifejezetten örülök. A június végi, római junior Eb-n mindenképpen dobogóra szeretnék állni. Úgy látom, erre több egyéni számban és a váltóban is meglehet a sansz. De elsősorban az egyéni csúcsokért megyek!"

Bár Ugrai zárt a legtöbb egyéni arannyal a leányok között, összesen mégisNyirádi Rékáélett a legtöbb elsőség. Az UTE fiatalja 50 gyorson, 200 pillangón és 200 háton aratott győzelme mellett négy váltószámban is diadalmaskodott. Reméli a junior Eb-n még ennél is jobb állapotban teljesíthet.

„A célomat nem a helyezések formájában határozom meg, hanem szeretnék az egyéni legjobbam körül teljesíteni, akár meg is dönteni. Leginkább a kétszáz hát és a kétszáz pillangó szerepel a fókuszban, ám az is előfordulhat, hogy emellett négyszáz vegyesen is elindulok"–nyilatkozta Nyirádi.

Tehát a biztató felnőtt Európa-bajnoki és ifi ob szereplés után sűrű nyár vár az utánpótlásra. Júliusban junior Eb-t tartanak Rómában, aztán Kós Hubertnek következik a tokiói olimpia, augusztus végén pedig a kazanyi junior-világbajnokságon lehet megkoronázni a szezont.

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik