B. V. utanpotlassport.hu 2021.01.10 14:09 Frissítve: 2021.01.10 15:00

Triatlon: sűrű év vár az utánpótláskorúakra

A nemzetközi szövetség versenynaptára alapján igazi eseménydömping állhat az utánpótláskorú triatlonosok előtt.

A triatlon-utánpótlás tavalyi évét egyszerű összefoglalni: a hazai versenyeket kivétel nélkül megtartották, nemzetközi szereplésre, leszámítva a lengyelországi Olimpiai Reménységek Versenyét, nem volt lehetőség.

Horváth Karol is fontos szereplője lehet a korosztályos eseményeknek 2020-ban Forrás: Energy Photos

Horváth Karol is fontos szereplője lehet a korosztályos eseményeknek 2020-ban  •  Forrás: Energy Photos

A nemzetközi szövetség jelenleg érvényes versenynaptára viszont reménykedésre ad okot, hiszen az alapján számos utánpótlásversenyt rendeznek 2020-ra. A magyar versenyzők által is gyakran látogatott junior Európa–kupa-sorozat áprilisban kezdődhet a portugáliai Quartetirában, és számos állomást tartogat még a szezonban.

Június közepén tarthatják az ausztriai Kitzbühelben az U23-as és juniorkorosztály Európa-bajnokságát, augusztusban Edmontonban lesz az U23-as vb, és október elején esedékes az ifjúsági korosztály kontinensversenye Törökországban, Alanyában.

December végén Lipták Tamás a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója így nyilatkozott honlapunknak a felkészülési tervekről.

„Úgy készülünk, mint ha egy normális évnek mennénk ki. Az év elején melegégövi edzőtáborokkal készülünk a korosztályos világversenyekre, a fiataljaink elindulhatnak majd a junior Európa-kupaversenyeken, a terveink szerint Tiszaújvárosban mi is szeretnénk rendezni egy ilyen eseményt.”

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.