Strandröplabda: nincs magyar páros az U19-es vb nyolcaddöntőjében

Vágólapra másolva!
2021.12.09. 10:36
Címkék
A Petik Csanád, Dóczi Domonkos páros és a Gubik Hanna, Vasvári Zsófi duó sem jutott be a legjobb 16 közé a Thaiföldön zajló U19-es strandröplabda-világbajnokságon.

A Gubik Hanna, Vasvári Zsófi és a Dóczi Domonkos, Petik Csanád páros is a harmadik helyen jutott tovább csoportjából a thaiföldi Phuketben zajló U19-es világbajnokságon, a legjobb 16 közé azonban egyiknek sem sikerült bejutnia.Gubik Hanna, Vasvári Zsófi és a Dóczi Domonkos, Petik Csanád páros is a harmadik helyen jutott tovább csoportjából a thaiföldi Phuketben zajló U19-es világbajnokságon, a legjobb 16 közé azonban egyiknek sem sikerült bejutnia.

Petik és Dóczi is a 17. helyen zárt az U19-es vb-n Forrás: hunvolley.hu
Petik és Dóczi is a 17. helyen zárt az U19-es vb-n Forrás: hunvolley.hu

Petik és Dóczi is a 17. helyen zárt az U19-es vb-n  •  Forrás: hunvolley.hu

A hazai szövetség beszámolója szerint aGubik, Vasvári kettős az U20-as Eb-ezüstérmes Moreno, Vergara spanyol duóval találta szemben magát, és becsülettel helyt állt esélyesebb riválisával szemben. A nagyot küzdő magyar lányok 21:16-ra, illetve 21:15-re veszítették el a két játszmát, így a 17. helyen végeztek a világbajnokságon.

A Dóczi, Petik kettős a csoportkör utolsó fordulójában hatalmas csatában, döntő szett 15:12-re győzte le kazah ellenfelét, ezzel sikerült kiharcolniuk a továbbjutást az egyenes kieséses szakaszba, amelyben 16 és 19 pontot sikerült szerezniük az észt Saviauk, Kaispárossal szemben, ez azonban nem volt elég a legjobb 16 közé jutáshoz – a magyarok számára befejeződött az U19-es vb.

A torna döntőit vasárnap rendezik, a jövő héten pedig már kezdődik az U21-es világbajnokság, amelyen a lányoknál a Vasvári testvérek, a fiúknál pedig ugyanúgy a Dóczi, Petik páros képviseli a magyar színeket.

További korosztályos hírekRÖPLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik