B. Z. utanpotlassport.hu 2021.10.11 19:22 Frissítve: 2021.10.11 19:45

Sportlövészet: a sikeres junior-vb után visszavonult a KSI ígérete

A KSI bejelentette, hogy az egyesület két pisztolyos kiválósága, a 19 éves Komáromi Krisztina Panna és a 17 esztendős Borbola Borka is befejezte a sportlövő pályafutását – előbbi a perui junior-világbajnokságon elért előkelő hatodik helye után.

A KSI pisztolyos sportlövőszakosztálya hétfő délelőtt a közösségi oldalán jelentette be, hogy két fiatal versenyzője, Komáromi Krisztina Panna és Borbola Borka is befejezi a pályafutását. 

Komáromi Krisztina Panna elköszönése nemcsak a vébének szólt Peruban Forrás: ISSF

Komáromi Krisztina Panna elköszönése nemcsak a vébének szólt Peruban  •  Forrás: ISSF

Komáromi Krisztina Panna esetében azért is meglepő a döntés, mert a 20. életévét novemberben betöltő sportoló a magyar juniorválogatottal vasárnap éjjel érkezett meg a korosztály perui világbajnokságáról, melyen bravúros teljesítménnyel a hatodik helyen zárt a légpisztolyosok döntőjében. A többek között csapatban ifjúsági Európa-bajnok és junior-vb-bronzérmes kitűnőség másnap tájékoztatta edzőjét arról, hogy nem szeretne tovább a sportlövészettel foglalkozni.  

A fiatal a májusi, eszéki Európa-bajnokság előtt még nem kapta meg a koronavírus elleni oltást, így a kontinensviadalon nem vett részt, majd néhány hónapos kihagyás és az érettségi után újra edzésbe állt. Győrik Csaba szövetségi kapitány bizalmat szavazott neki a perui világbajnokságon, mellyel az eredménye alapján élt is. 

Pál-Plichta Györgyi, a KSI szakosztályvezetője némileg értetlenül áll a korai visszavonulás előtt. 

„Panni az ősztől a Szegedi Tudományegyetemen folytatta a tanulmányait. Ennek nem tudom, hogy van-e köze az elhatározásához, a szövetség a vébére való felkészüléséhez elektronikus céltáblát biztosított a számára Szegeden. A kisebb szünet utáni visszatérését követően különösebb jelét nem láttam annak, hogy ne akarná tovább folytatni a sportágat. A Peruból hazafelé történő huszonkilenc órás út során sem jelezte még a szándékát, másnap mondta el telefonon. A személye nagy veszteség a klubnak és a hazai sportágnak is. Nem tudok mit csinálni, mi edzők, ki vagyunk szolgáltatva az ilyen dolgoknak. Elfogadtuk a döntését.” 

A döntéssel kapcsolatban megkerestük a sportolót is, aki megerősítette a visszavonulását, ám egyelőre bővebben nem kívánt nyilatkozni annak körülményeiről. Pál-Plichta Györgyi a 17 éves, Héraklész-kerettag Borbola Borkával kapcsolatban annyit mondott, hogy a reménység kiváló eredményt ért el az eszéki Európa-bajnokság első válogatóján, aztán koronavírus-fertőzés és hosszabb betegség miatt az azt követő megméretéseket kihagyni kényszerült. Az ő döntését is tiszteletben tartja a fővárosi egyesület. 

További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.