H. B. utanpotlassport.hu 2022.01.22 16:25 Frissítve: 2022.01.22 16:30

Röplabda: Sinka Dalma gőzerővel dolgozik a visszatérésén

A magyar szövetség nemrégiben a 17 éves Sinka Dalmát választotta az elmúlt év legjobb utánpótláskorú teremröplabdázójának a leányszakágban. A békéscsabai fiatal éppen súlyos térdsérüléséből lábadozik, így bár meglepődött, de nagyon örült az elismerésnek.

Minden év elején kiosztja az év legjobbjainak járó díjakat a Magyar Röplabda Szövetség, és ezúttal sem tett másképpen: a lányok között a Békéscsabai RSE 17 éves tehetségét, Sinka Dalmát választották 2021-es esztendő legjobb utánpótláskorú játékosának a teremben. A négyesütő és feladóátló poszton is bevethető, korosztályos válogatott reménység – sérülés miatt – július óta nem léphetett pályára.

Sinka Dalma Forrás: BRSE

Sinka Dalma  •  Forrás: BRSE

„Egyáltalán nem számítottam erre a címre, hiszen a nyáron elszenvedett térdszalagszakadásom után a teljes őszi szezont ki kellett hagynom, emiatt fel sem vetődött bennem, hogy én lehetek a díjazott. Éppen ezért amikor megtudtam a hírt, abszolút meglepődtem, gyakorlatilag sokként ért, de persze pozitív értelemben. A felépülésem közben ez némi gyógyírt is jelent. Lelkileg is megviselt a sérülés, ráadásul nagyon nehéz megőrizni a motivációt, amikor hat-nyolc hónapos rehabilitáció vár az emberre. Emellett nem lehetek ott a pályán a lányokkal, mint ahogy megszoktam hosszú időn át. De ez a díj most megerősít abban, hogy van értelme csinálni, és erőt ad a visszatéréshez" – nyilatkozta Sinka az Utánpótlássportnak.

Az előző évadban Dalma három bajnokságban is szerepelt, az U19-es és az U21-es korosztályban bajnoki címet szerzett a BRSE-vel.

„Októberben műtöttek, és szerencsére jól halad a felépülés, egyre jobb a térdem. Már elkezdhettem spinningelni, a tervek szerint három-négy hét múlva már a futás is menni fog. Ha minden ideálisan alakul, akár a tavaszi szezon végén már csatlakozhatok a csapathoz, és beállhatok az edzésekre, ám semmiképpen sem szeretném siettetni a dolgot, mert a fő cél, hogy az ősszel már százszázalékos állapotban vághassak neki a következő évadnak. Ebben az időszakban nagyobb hangsúlyt kap az életemben a tanulás, jövőre érettségizem, így a továbbtanulás miatt ez különösen fontos, eközben viszont iszonyatosan hiányzik a röplabda."

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.