B. Z. utanpotlassport.hu 2021.09.19 20:59 Frissítve: 2021.09.19 21:00

Öttusa: U17-es világbajnok a Bauer Blanka, Tamás Botond vegyes váltó

Az ifjúsági öttusázók egyiptomi világbajnokságának zárónapján az U17-esek között Bauer Blanka és Tamás Botond vegyes váltója aranyérmet nyert, míg az U19-es fiúk döntőjében Gáll András a legjobb magyarként a 7. helyen végzett.

Bauer Blanka és Tamás Botond feltette az i-re a pontot az ifjúsági öttusázók alexandriai világbajnokságának U17-es mezőnyében, és vegyes váltóban aranyérmet nyert a zárónapon. (A viadalon az U19-esek négy-, az U17-esek háromtusában versenyeznek.)

U17-es világbajnok a Bauer  Blanka, Tamás Botond vegyes váltó Forrás: MÖSZ

U17-es világbajnok a Bauer Blanka, Tamás Botond vegyes váltó  •  Forrás: MÖSZ

A Budapesti Honvédban elsősorban Bátonyi Balázs felügyelete mellett edződő Blanka és az UTE-ban főként Tibolya Péter által felkészített Botond már eddig is kivételes vébét tudhat maga mögött. Előbbi ugyanis egyéniben bronzérmet szerzett, utóbbi meg sem állt a világbajnoki címig a korosztályában, ráadásul a leánycsapat is a második, a fiú pedig a harmadik helyen zárt Egyiptomban.

A portugáliai korosztályos Eb-n is ezüstöt szállító páros az úszást a nyolcadik leggyorsabban abszolválta a 17 duót felvonultató megméretésen, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás) pedig magasan a legjobb teljesítményt nyújtva mindenkit maga mögé utasított, és megérdemelten nyert aranyérmet.

„Ma még tudtam javítani a lövészeten az egyéni versenyhez képest, a futás ugyanúgy jól ment, az úszást illetően vegyes érzéseim vannak. Botonddal nem beszéltünk a verseny előtt arról, hogy milyen eredményre lehetünk képesek, de szerintem mindketten hasonlóban reménykedtünk, így természetesen nagyon boldogok vagyunk” – mondta Blanka az utanpotlassport.hu-nak az utolsó napról.

„Nagyon jó volt Blanka társaként versenyezni. Ő kezdte a váltót, és miután remekül szerepelt, nekem már könnyű dolgom volt a végén a futásnál„ – tette hozzá szerényen és elismerően Botond.

A váltóversenyben a második helyen a fehérorosz, a harmadikon az olasz egység végzett.

Vasárnapra azért bőven jutott még izgalom a magyar ígéreteket illetően, hiszen a fiúk U19-es versenyében hárman is érdekeltek voltak. A vívásban Gáll András, Gulyás Richárd és Tárkányi Zsombor sem tartozott a közvetlen élmezőnyhöz, az úszásban viszont már Gáll és Gulyás a legjobb idők egyikét mutatta be a versenyen, de még így sem várt rájuk könnyű feladat a záró számban. A laser runban aztán a 13. pozícióból rajtoló Gáll volt a legjobb a magyar, és bár magához képest nem nyújtott kivételesen extra teljesítményt, így is az előkelő és dicséretes 7. helyig küzdötte fel magát, míg Gulyás végül a 27, Tárkányi pedig a 31. lett. A vébét a korosztály Eb-bronzérmes orosz versenyzője, Kirill Manujlo nyerte a francia Cedric Chatellier és az egyiptomi Mohamed Moutaz előtt.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.