Nyílt vízi úszás: Kovács-Seres és Fábián aranyérmes a junior Eb-n

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 18:50
Címkék
Már a nyitó napon megszülettek az első magyar aranyérmek a párizsi junior nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon: Kovács-Seres Hunor az U15-ösök mezőnyében 5 km-en, Fábián Bettina az U17-esek között 7,5 km-en győzött.

A legutóbbi, 2019-es junior nyílt vízi Európa-bajnokságon az éremtáblázat élén zárt a magyar úszóválogatott. Gellért Gábor szövetségi kapitány pedig a viadal előtt úgy fogalmazott, hogy ha lehet, ennél az idén sem adná alább.Gellért Gábor szövetségi kapitány pedig a viadal előtt úgy fogalmazott, hogy ha lehet, ennél az idén sem adná alább.

Kovács Seres Hunor nyerte az egyik magyar aranyat a párizsi junior Eb első napján Forrás: MÚSZ
Kovács Seres Hunor nyerte az egyik magyar aranyat a párizsi junior Eb első napján Forrás: MÚSZ

Kovács Seres Hunor nyerte az egyik magyar aranyat a párizsi junior Eb első napján  •  Forrás: MÚSZ

Az U15-ösök öt kilométeres versenyében Kovács-Seres Hunor megnyitotta az éremcsapot, méghozzá győzelemmel, mindezt pályafutása első világversenyén. Szintén az élmezőnyben haladt Horváth Ákos, aki végül a tizedik lett.

A lányok viadalán is szinte kézzel fogható közelségben volt az érem: Nett Vivien sokáig dobogós helyen haladt, végül kicsúszott a legjobbak közül, és az ötödik lett. Rajta kívül a másik két magyar versenyző is a top tízben végzett: Varga Zsófia a nyolcadik, Márton Kitti pedig a tizedik helyen csapott célba.

Délután az U17-esek viadalával folytatódott a kontinensverseny, na meg a lányok között kettős magyar győzelemmel. A nemrégiben véget ért medencés Eb-n is aranyérmes Fábián Bettina a nyílt vízi 7,5 kilométeren sem talált legyőzőre, míg a dobogó második fokára Szimcsák Mira állhatott fel.

A fiúk mezőnyében mindhárom magyar roppant közel volt a top háromhoz, de végól egyiküknek sem jött össze: Pintér Ádám negyedikként, Gálicz László ötödikként, Hambardzumyan Arshak pedig hatodikként haladt át a célvonalon.

Szombaton az U19-es korosztály 10 kilométeres versenyével folytatódik a franciaországi Eb.

Junior nyílt vízi úszó Eb, Párizs, első nap
A magyarok eredményei:
Fiúk. U15 (5 km): 1. Kovács-Seres Hunor, …10. Horváth Ákos, …18. Kaiser Dominik
U17 (7,5 km): 4. Pintér Ádám, 5. Gálicz László, 6. Hambardzumyan Arshak
Lányok. U15 (5 km): 5. Nett Vivien, …8. Varga Zsófia, …10. Márton Kitti
U17 (7,5 km): 1. Fábián Bettina, 2. Szimcsák Mira, …Veress Sára visszalépett

További korosztályos hírekÚSZÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik