Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.09.28 17:13 Frissítve: 2020.09.28 17:21

Női kézi: Albek győzelmet érő góllal mutatkozott be a Bundesligában

Jól sikerült a beilleszkedése, és a második fordulóban győztes gólt szerzett a Buxtehuder ellen a TuS Metzingen 18 éves, korosztályos válogatott jobbátlövője, Albek Anna, őt kérdeztük a németországi pályafutása kezdetéről.

A nyáron szintet lépett, és az osztrákból a német Bundesligába tette át székhelyét a 18 éves Albek Anna. A junior Európa-bajnok jobbátlövő korábban honlapunk mondta el, hogy kapott ajánlatot Magyarországról is, ám a TuS Metzingen együttesét találta a legjobb választásnak.

Az EHF-kupa utódjának tekinthető nemzetközi sorozatban az Európai Kézilabda Ligában is érdekelt együttes egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte a bajnoki idényt. Természetesen magyar szerepléssel.

A juniorválogatott Albek Anna (feketében) már túl van a Bundesliga-bemutatkozáson Forrás: TuS Metzingen

A juniorválogatott Albek Anna (feketében) már túl van a Bundesliga-bemutatkozáson  •  Forrás: TuS Metzingen

„Hárman vagyunk a csapatban a posztomra, de már az első meccsen kezdő voltam – nyilatkozta honlapunkak Albek Anna. – Nagy volt bennem a bizonyítási vágy, de nem úgy sikerült a meccs, ahogyan szerettem volna. Még hozzá kell szoknom a ritmushoz, a Bundesliga színvonalához.”

Az első meccset az Oldenburg ellen egy góllal el is vesztették a metzingeniek, aztán jött a Buxtehuder legyőzése, amikor Albek a hajrában egygólos vezetésnél megszerezte az első Bundesliga-gólját, és beállította a 28–26-os végeredményt.

„Kicsit vegyes érzéseim voltak, mert ötvennyolc percet ültem a padon, és úgy álltam oda a heteshez. Abban a pillanatban nem sokat gondolkoztam, csak arra koncentráltam, hogy valahogyan be kell mennie.”

Tehát az első találat már megvan, de természetesen még idő kell Albeknek a tökéletes beilleszkedéshez, amit tud az együttes magyar vezetőedzője, Rott Edina is. Az elmúlt éveket Grazban töltött játékos egyébként pozitív visszajelzéseket kapott, ami annak is köszönhető, hogy nincs lemaradása a csapattársakhoz képest. Akik ráadásul nagyon kedvesen segítőkészen fogadták, megkönnyítették számára az első néhány hetet Németországban.

A 18 éves játékos elmondta, a magyar NB I-gyel ellentétben a koronavírus-járvány nem szabja át a bajnoki menetrendet, ő még nem tud egyetlen, vírus miatt halasztott találkozóról sem. Így nyugodtan készülhetnek a szezon feladataira.

„Fiatal csapat vagyunk, ezért az első és legfontosabb, hogy minél jobban összeszokjunk és megértsük egymást a pályán. Persze azért minél több meccset szeretnénk nyerni, és a felsőházban végezni. Egyénileg pedig örülnék, ha sok játéklehetőséghez jutnék, így folyamatosan tudnék fejlődni és tapasztalatot szerezni.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.