Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.04.08 20:11 Frissítve: 2021.04.08 20:16

Női kézi: a győzelmekből könnyebben építkezik a Boglári Akadémia-SZISE

Fontos győzelmet aratott a Dunaújváros ellen, és elmozdult a kiesőzónából a Boglári Akadémia-SZISE szinte kizárólag utánpótláskorúakra építő csapata a női kézilabda NB I-ben. Az együttes vezetőedzőjét, ifj. Kiss Szilárdot kérdeztük.

Utoljára szeptember 24-én, még az Alba Fehérvár elleni hazai mérkőzésen ünnepelhetett győzelmet – februárban még Békéscsabán értek el döntetlent – a női kézilabda NB I-ben újonc Boglári Akadémia-SZISE csapata – egészen múlt péntekig.

Így örültek a balatonboglári lányok a Dunaújváros legyőzésének Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Így örültek a balatonboglári lányok a Dunaújváros legyőzésének  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Akkor a Dunaújvárost fogadta a szinte kizárólag utánpótláskorúakra építő balatonboglári alakulat, és 28–26-os, kulcsfontosságú győzelmet aratott.

„Biztos, hogy nagyon kellett, mert a győzelmekből könnyebb építkezni – kezdte ifj. Kiss Szilárd vezetőedző az Utánpótlássportnak. – Ez egyfajta visszaigazolás mindenkinek, hogy érdemes nagyon kitartónak lenni. Masszívabb volt a védekezésünk, ismét jött az extra kapusteljesítmény, amit ezúttal ki is használtunk, valamint jó tempóban mentek végig a lerohanásaink. Örülünk az eredménynek, de fontos, hogy a helyén kezeljük a győzelmet, tudjuk, mennyi problémával küzdött a Dunaújváros.”

Az ifjúsági leányválogatottat is irányító szakvezető és persze csapata dolgát is megnehezítette a koronavírus-járvány. Nem a tervezett ritmusban játszották le eddig a szezont, és akkor még finoman fogalmaztunk…

Ifj. Kiss Szilárd szerint még mindig a Szombathely a bennmaradásért folyó versenyfutás esélyese Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Ifj. Kiss Szilárd szerint még mindig a Szombathely a bennmaradásért folyó versenyfutás esélyese  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

„A tavaszi karanténunk után júniusban kezdtünk, és elég jól sikerült, háromhónapos felkészüléssel remek állapotban vágtunk neki az NB I-es szezonnak. Utána az újabb, négyszeres karantén nagyon megviselt bennünket, minimum három, de inkább négy hónap maradt ki, abban az időszakban csak a játékosok egyéni fejlesztésével tudtunk foglalkozni. Most öt-hat hete végzünk ismét normális munkát, de nem tudom megmondani pontosan mennyit fejlődött a kezdés óta a csapat, mert nincs viszonyítási alap; nem játszunk a saját korosztályunkkal és válogatott mérkőzések sincsenek.”

Ami pedig a bajnokság folytatását illeti, a hasonlóan jó mérkőzéseket szeretne csapatától a jelenleg 12. helyen álló Balaton-parti csapat mestere, mint amilyen a Dunaújváros elleni volt.

„A célok továbbra sem változtak meg, az első, hogy játszanak és fejlődjenek a gyerekek. Ha Szombathelyen nyertünk volna, akkor reális közelségbe került volna a bennmaradás kiharcolása, így pénteki sikerrel sem gondolom, hogy mi vagyunk a favoritok. Viszont lesznek még olyan meccsek, amelyeken közel leszünk az ellenfélhez, akkor kell majd úgy teljesítenünk, mint a legutóbb.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.