B. V. utanpotlassport.hu 2022.05.13 15:55 Frissítve: 2022.05.13 16:11

Női kézi: a dánokkal biztosan találkoznak a mieink az EYOF-on

Elkészítették a júliusi, besztercebányai európai ifjúsági olimpiai fesztivál kézilabdatornájának sorsolását, amelyen kiderült, hogy az első világversenyére készülő magyar válogatott, a dánokkal, a románokkal és a házigazdával találkozik.

Remekül teljesített a szezon felkészülési mérkőzései során az első idényét teljesítő serdülő leány kézilabda-válogatott. Penszki Gergely együttese az első, spanyolországi viadal találkozóit leszámítva sorra nyerte a mérkőzéseket, márciusban Siófokon Négy Nemzet-tornát is nyert, magabiztosan legyőzve a román, a lengyel és az osztrák csapatot is.

A dánokkal, a románokkal és a szlovákokkal találkozik az EYOF-csoportkörben a serdülőválogatott

A dánokkal, a románokkal és a szlovákokkal találkozik az EYOF-csoportkörben a serdülőválogatott

A torna után akkor így nyilatkozott a Vasas női NB I-es csapatát is irányító vezetőedző az Utánpótlássportnak:

„Ebben a korosztályban közel kétezer igazolt játékos van Magyarországon. A klubokban dolgozó szakemberek ajánlásai alapján mértük fel többek mellett a fiatalok technikai tudásszintjét és motorikus képességeit. Az így kialakult hatvan fős bő keretet szűkítettük az edzőtáborok során, amiből végül létrejött a jelenlegi, 25-30-as létszám. Olyan társaság kezd alakulni, amely meccsről meccsre veszi fel a ritmust és egyre jobban, magabiztosabban teljesít; nagyon szeretnének bizonyítani, a tapasztalatszerzéshez azonban idő kell.”

A siófoki tornán a szintén az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja is ott járt:

Azóta pedig elkészítették a július 24. és 30. között rendezendő besztercebányai EYOF csoportbeosztását: a nyolccsapatos tornán a magyar együttes a házigazda szlovákokkal, a már jól ismert románokkal, valamint a dánokkal került egy négyesbe.

Az előző alkalommal, 2019-ben Bakuba a B válogatott utazott el, de még így is bronzérem született, csak a franciák elleni elődöntőben maradt alul a 2002-es és 2003-as születésű játékosokat felvonultató alakulat. Két évvel korábban, 2017-ben Győrben pedig első lett a 2000-2001-es generáció.

EYOF, Besztercebánya, július 24-30.
A csoport: Magyarország, Dánia, Románia, Szlovákia
B csoport: Németország, Horvátország, Norvégia, Montenegró
A torna programja:
Csoportmérkőzések: július 25., július 26., július 27.
Keresztmérkőzések: július 29.
Helyosztók: július 30.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.