UP-info utanpotlassport.hu 2021.01.24 11:53 Frissítve: 2021.01.24 12:00

Labdarúgás: Szoboszlai útját járná végig a 19 éves Bukta Csaba

Szoboszlai Dominikéhoz hasonló utat jár be Bukta Csaba, aki fiatalon került Ausztriába, szerepelt a Salzburg fiókcsapatában, most pedig megkapta a lehetőséget, hogy beleszokjon az osztrák élvonalba. Új csapatában éppen a Salzburg ellen debütálhat – írja a 24.hu.

Pályafutása során először játszhat felnőtt élvonalbeli bajnokságban a 19 éves Bukta Csaba, akit az osztrák listavezető, a Red Bull Salzburg adott kölcsön fél évre a 11. helyezett, vagyis utolsó előtti Altachnak.

„A Salzburgnál azt szerették volna, ha szintet lépek, de azt tudtuk, hogy ott még egyelőre túl nagy a konkurencia. Az egyik pillanatról a másikra jött a lehetőség, hogy az Altachban játszhatok, megvitattam a családdal, valamint a menedzserekkel, és végül mindenki rábólintott. Úgy éreztem, nem lehet nemet mondani egy első osztályú megkeresésre” – nyilatkozta az utánpótlás-válogatott támadó a 24.hu-nak.

Bukta Csaba (19) akár már a Salzburg ellen is bemutatkozhat az Altachban Forrás: Facebook/Bukta Csaba

Bukta Csaba (19) akár már a Salzburg ellen is bemutatkozhat az Altachban  •  Forrás: Facebook/Bukta Csaba

Az első osztályú szereplés mellett az is újdonság lehet Bukta számára, hogy amíg a Lieferinggel (az RB Salzburg fiókcsapatával) a másodosztály élmezőnyéhez tartozott, addig az Altachnak azért kell majd kaparnia, hogy megragadjon az élvonalban. Mentálisan ez talán megterhelőbb feladat, de a magyar focista nem ijedt meg a kihívástól, abban bízik, hogy megkapja a bizonyítási lehetőséget, és a bennmaradást gond nélkül sikerül kiharcolni. Új csapata a 4-3-3-as felállást preferálja, ahol szélső támadóként számítanak rá, ez pedig ideális pozíció a számára, mert ezen a poszton érzi magát a legjobban.

A 19 éves játékos arról is beszélt, milyen sokat segített neki Szoboszlai Dominik Salzburgban.

„Nemcsak a helyismerete jött jól, de az is sokat számított, hogy amikor nehezebb időszakot éltem át, akkor megosztotta velem, hogy ő ezeket hogyan kezelte, és biztatott, hogy maradjak erős, kapcsoljak még egy fokozattal feljebb, és meglesz az eredménye. Jó érzés volt, hogy számíthattam rá, és megfogadtam a tanácsait, hiszen ő is ezt az utat járta végig – igaz, kicsit gyorsabban."

És hogy mikor érhet oda Bukta a Salzburg első csapatának keretébe?

„Megteszek érte mindent, hogy minél hamarabb eljöjjön az én időm. Most itt van előttem egy újabb lépcsőfok, egyelőre ezt kell megugranom, és ha sikerül jó benyomást keltenem az Altachnál, az a salzburgi előmenetelemre is pozitív hatással lehet" – fejti ki a fiatal labdarúgó, aki éppen a Salzburg ellen léphet pályára először az Altachban.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.02.17 17:50:20

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Két korosztályos futballválogatottunk is felkészülési mérkőzést játszott szerdán: az U19-esek ikszeltek Horvátország ellen, az U17-esek vereséget szenvedtek a románoktól.

2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.