UP-info utanpotlassport.hu 2021.09.22 11:25 Frissítve: 2021.09.22 11:30

Labdarúgás: kétgólos vereséget szenvedett a magyar U17-es válogatott

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséggel zárta a franciák elleni felkészülési mérkőzését Budaörsön.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es válogatottra októberben Európa-bajnoki selejtezők várnak, a hazai rendezésű minitorna előtt a franciák elleni két felkészülési mérkőzés jelenti a főpróbát. A keddi első találkozó első negyedórájában még sikerült felvenni a versenyt a gyors, dinamikus játékosokkal rendelkező francia csapattal, a folytatásban azonban fölénybe kerültek a vendégek, és végig kézben tartották az irányítást.

Nem bírt a franciákkal a magyar U17-es válogatott a Budaörsön rendezett felkészülési mérkőzésen Forrás: MLSZ

Nem bírt a franciákkal a magyar U17-es válogatott a Budaörsön rendezett felkészülési mérkőzésen  •  Forrás: MLSZ

Az MLSZ beszámolója szerint a magyar csapat az első félidőben szervezetten védekezett, ellenfelük a mezőnyfölény ellenére sem tudott jelentős helyzeteket kialakítani, ugyanakkor azonban a támadójátékra nem maradt elegendő energiája a magyaroknak, a francia kapu nem forgott veszélyben. A 45. percig védekezésben nagyobb hiba nélkül teljesített válogatottunk, néhány másodperccel a lefújás előtt azonban egy kapu előtti labdavesztés után Desire Doue szerezte meg a vezetést (0–1).

A fordulás után gyorsan megduplázta az előnyt a francia csapat, a helyzetet ismét a hazaiak hozták össze nekik: Kovács Patrik rossz keresztlabdája után Tom Saettel tört kapura középen, és magabiztosan értékesítette a ziccert (0–2). A folytatásban pontatlanok voltak a magyarok, sok technikai hibát vétettek, ennek következtében nem tudtak támadásokat építeni, végig a hazai térfélen zajlott a játék. Az eredmény a lefújásig nem változott, a franciák megérdemelt győzelmet arattak. A két csapat csütörtökön 14.00 órakor Telkiben ismét megmérkőzik egymással.

„Az első félidei teljesítménnyel elégedett voltam, szervezettek játszottunk, a franciáknak nem voltak nagyobb lehetőségeik – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Sajnálom, hogy a szünet előtt és a fordulás után is elkövettünk egy-egy hatalmas egyéni hibát, két gólpasszt adtunk a vendégeknek, akik végül ezzel nyerték meg a mérkőzést. A második félidőben elfáradtunk, és a cserék közül nem mindenki tudott hozzátenni a csapat játékához, ebben a periódusban már nem tudtunk összeszedetten futballozni. Jó erőfelmérő volt ez a mérkőzés az egyik legjobb európai válogatott ellen, a játékosok megtapasztalhatták, hogy miben kell egyénileg és csapatként előrelépni ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a nemzetközi szinthez.”

U17-es felkészülési mérkőzés, Budaörs:
Magyarország-Franciaország 0–2 (0–1)
Magyarország: Pécsi Ármin - Bodnár Gergő (Korodi Kevin, 90.), Komlósi Bence, Szabó Tibor (Vaskó Aurél, 90.), Kovács Patrik - Boros Zsombor (Fábiánkovits István, 75.), Lisztes Krisztián (Kovács Kolos, 56.), Szűcs Tamás (Kokovai Csongor, 75.) - Menyhárt Barnabás (Mihály Bálint, 56.), Barkóczi Benedek (Bachesz Edvin, 75.), Pócs Balázs (Papp Csongor, 56.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.