UP-info utanpotlassport.hu 2020.10.23 14:42 Frissítve: 2020.10.23 14:50

Kosárlabda: Toman Petra a Csata 100. pontját dobta a BEAC ellen

A Ludovika-FCSM Csata női kosárlabdacsapata az első osztályú bajnokság hatodik fordulójában 106–66-ra legyőzte az ELTE-BEAC Újbuda alakulatát; az együttes századik pontját a mindössze 15 éves Toman Petra szerezte.

Toman Petra remekelt az ELTE-BEAC Újbuda ellen Fotó: Szilágyi Dénes

Toman Petra remekelt az ELTE-BEAC Újbuda ellen  •  Fotó: Szilágyi Dénes

Hat mérkőzést követően – négy győzelemmel és két vereséggel – a női első osztályú kosárlabda-bajnokság negyedik helyén tanyázik a Ludovika-FCSM Csata nyolc utánpótláskorú játékost foglalkoztató csapata, amely a legutóbbi, szerdai fordulóban 106–66-ra legyőzte az ELTE-BEAC Újbuda alakulatát. A 18 éven aluli Csatások közül a mindössze 15 éves Toman Petra volt az egyetlen, aki részt vett az BEAC elleni meccsen; nyolc percet töltött a pályán, ráadásul az együttes 100. pontját is ő dobta.

„Próbáltam élni a lehetőséggel, és a tudásom legjavát nyújtva játszani. Nagyon izgultam a századik pont előtt, hiszen ziccerhelyzetben voltam. Igazából csak az akció után vettem észre, hogy ezzel a kosárral vált három számjegyűvé az eredményünk. Úgy érzem, hogy a társaim teljes értékű csapattagként kezelnek, persze tudom, még nem vagyok ugyanazon a szinten, mint ők. Próbálok folyamatosan fejlődni, ők pedig mindig bátorítanak engem” – nyilatkozta Petra klub kommunikációs munkatársának.

A Csata a PINKK-Pécsi 424 ellen lép pályára legközelebb, szombaton 18 órától.

„Nagyon nehéz ütközet lesz, keményen kell védekeznünk és koncentrálni a támadásoknál. Úgy vélem, ha ugyanazt a teljesítményt mutatjuk, mint a BEAC ellen, a második félidőben, akkor miénk lesz a győzelem.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.