Kosárlabda: Toman Petra a Csata 100. pontját dobta a BEAC ellen

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.23. 14:42
Címkék
A Ludovika-FCSM Csata női kosárlabdacsapata az első osztályú bajnokság hatodik fordulójában 106–66-ra legyőzte az ELTE-BEAC Újbuda alakulatát; az együttes századik pontját a mindössze 15 éves Toman Petra szerezte.

Toman Petra remekelt az ELTE-BEAC Újbuda ellen Fotó: Szilágyi Dénes
Toman Petra remekelt az ELTE-BEAC Újbuda ellen Fotó: Szilágyi Dénes

Toman Petra remekelt az ELTE-BEAC Újbuda ellen • Fotó: Szilágyi Dénes

Toman Petra remekelt az ELTE-BEAC Újbuda ellen Fotó: Szilágyi Dénes
Toman Petra remekelt az ELTE-BEAC Újbuda ellen Fotó: Szilágyi Dénes

Toman Petra remekelt az ELTE-BEAC Újbuda ellen  •  Fotó: Szilágyi Dénes

Hat mérkőzést követően – négy győzelemmel és két vereséggel – a női első osztályú kosárlabda-bajnokság negyedik helyén tanyázik a Ludovika-FCSM Csata nyolc utánpótláskorú játékost foglalkoztató csapata, amely a legutóbbi, szerdai fordulóban 106–66-ra legyőzte az ELTE-BEAC Újbuda alakulatát. A 18 éven aluli Csatások közül a mindössze 15 éves Toman Petra volt az egyetlen, aki részt vett az BEAC elleni meccsen; nyolc percet töltött a pályán, ráadásul az együttes 100. pontját is ő dobta.

„Próbáltam élni a lehetőséggel, és a tudásom legjavát nyújtva játszani. Nagyon izgultam a századik pont előtt, hiszen ziccerhelyzetben voltam. Igazából csak az akció után vettem észre, hogy ezzel a kosárral vált három számjegyűvé az eredményünk. Úgy érzem, hogy a társaim teljes értékű csapattagként kezelnek, persze tudom, még nem vagyok ugyanazon a szinten, mint ők. Próbálok folyamatosan fejlődni, ők pedig mindig bátorítanak engem” – nyilatkozta Petra klub kommunikációs munkatársának.

A Csata a PINKK-Pécsi 424 ellen lép pályára legközelebb, szombaton 18 órától.

„Nagyon nehéz ütközet lesz, keményen kell védekeznünk és koncentrálni a támadásoknál. Úgy vélem, ha ugyanazt a teljesítményt mutatjuk, mint a BEAC ellen, a második félidőben, akkor miénk lesz a győzelem.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik