Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.12.01 16:17 Frissítve: 2020.12.01 16:20

Kosár: Lukács Norbert debütálása várat magára a felnőttválogatottban

Szlovéniában, az Európa-bajnoki selejtezősorozatban akár bemutatkozhatott volna a felnőtt kosárlabda-válogatottban a 19 éves bedobó, Lukács Norbert, csakhogy erre nem kerülhetett sor, hiszen az Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány vezette magyar csapatnak − pozitív koronavírustesztek miatt − idő előtt el kellett hagynia a ljubljanai buborékot.

Az Alba Fehérvár első osztályú kosárlabdacsapatának 19 éves bedobója, Lukács Norbert a nyár végén másfél hónap kényszerpihenőre szorult, mononukleózissal bajlódott. Augusztus végén már edzhetett, kezdte visszanyerni régi formáját, mígnem októberben a koronavírust is elkapta; noha tünetmentesen átvészelte a betegséget, újabb egy hónapot ki kellett hagynia. Mindezt figyelembe véve még őt is meglepte, hogy meghívót kapott Ivkovics Sztojan szövetségi kapitánytól a felnőttválogatott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésekre készülő keretébe.

Lukács Norbertnek (a labdával) egyelőre várnia kell a válogatott-debütálásra Forrás: hunbasket.hu

Lukács Norbertnek (a labdával) egyelőre várnia kell a debütálására a felnőttválogatottban  •  Forrás: hunbasket.hu

„A nemzeti együttesben is tudták, hogy sokáig nélkülöznöm kellett a játékot. A lehetőségben biztos közrejátszott az is, hogy több kosarassal sem számolhatott a mester. Nagyjából egy hete edzettem, mielőtt a kecskeméti összetartásra utaztam, és egyébként furcsamód jó formában éreztem magam. Egy hetet dolgoztunk együtt, videózással, erőnléti fejlesztéssel és taktikai felkészüléssel zajlott a program. Szerintem remekül összeállt az egység, jól játszottunk volna, ha pályára léphetünk az osztrákok és a szlovének ellen” − vélekedik Lukács Norbert.

A csapat múlt hétfőn érkezett meg Ljubljanába, ahol buborékrendszerben rendezték meg az Eb-selejtezőmérkőzéseket. A magyarok már az osztrákok ellen bebiztosíthatták volna a helyüket a 2022-es kontinenstornára, csakhogy a csapat több tagja pozitív koronavírustesztet produkált, emiatt − a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség döntésének értelmében − Ivkovicséknak el kellett hagyniuk a szlovéniai buborékot.

„Nyilván mindenki bizonyítani akart. Annak ellenére is jól felkészültünk, hogy kevesen voltunk. A debütálás kapujában álltam, és szomorú voltam amiatt, hogy ez nem sikerült. De ezzel senki nem tud mit csinálni, furcsa világot élünk, amelyben el kell fogadni az ilyen döntéseket. Az elmaradt mérkőzéseket februárban pótoljuk be” − mondja Lukács.

Az F csoport többi párharcát természetesen megrendezték Szlovéniában. A házigazdák előbb Ukrajnát, majd Ausztriát is legyőzték, az ukránok pedig az osztrákok fölé kerekedtek. Így eldőlt, hogy a címvédő szlovének és az ukránok matematikailag is biztosították a helyüket a kontinenstornán, míg a magyarok hajszálra kerültek ugyanettől: a hátralevő négy találkozóban egyetlen siker is elég a kvalifikációhoz.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.