Kézilabda: sokat hibáztak a mieink a női U20-as vb nyitányán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.03. 19:30
Címkék
„Én egy kicsit jobbra számítottam" ‒ mondta a brazilok ellen nyolc gólt szerző Klujber Katrin a lefújás után. A magyar női U20-as kézilabda-válogatott ugyanis masszív ellenféllel találta szembe magát a világbajnoki nyitómérkőzésen, amelyet végül küzdelmes mérkőzésen három góllal megnyert. Zsiga Gyula szakmai igazgató szerint a kezdeti nehézségeket hamar leküzdik majd a játékosok.

Sz. M.utanpotlassport.hu Vasárnap kezdte meg szereplését a magyar kézilabda-válogatott a debreceni női U20-as világbajnokságon, s szerdán lép legközelebb pályára ismét. Természetesen a meccsdömping szüneteltetését jelentő két napban sem unatkoznak a játékosok: nagy erővel készülnek a további megméretésekre, kijavítva azokat a hibákat, amelyek miatt sokáig az előzetesen sima győzelemként várt Brazília elleni meccs végkimenetele is kérdéses volt.Sz. M.utanpotlassport.hu Vasárnap kezdte meg szereplését a magyar kézilabda-válogatott a debreceni női U20-as világbajnokságon, s szerdán lép legközelebb pályára ismét. Természetesen a meccsdömping szüneteltetését jelentő két napban sem unatkoznak a játékosok: nagy erővel készülnek a további megméretésekre, kijavítva azokat a hibákat, amelyek miatt sokáig az előzetesen sima győzelemként várt Brazília elleni meccs végkimenetele is kérdéses volt.

Küzdelmes mérkőzéssel indult a 2018-as női junior világbajnokság Fotó: Mura László
Küzdelmes mérkőzéssel indult a 2018-as női junior világbajnokság Fotó: Mura László

Küzdelmes mérkőzéssel indult a női junior-világbajnokság  •  Fotó: Mura László

Vlagyimir Golovin tanítványai megizzadtak vasárnap a Főnix Csarnokban megrendezett világbajnoki nyitómérkőzésen, hiszen a második félidő elején még egygólos dél-amerikai vezetést írt az eredményjelző. A félidő közepére azonban nagyobb tudását érvényesítve megszerezte az előnyt a piros-fehér-zöld alakulat, amely végül 27‒24-re győzött. Ahogyan a hazai főszereplők közül mindenki, a párharcon nyolc gólt szerző Klujber Katrin sem volt elégedett a mutatott játékkal.

„Én egy kicsit jobbra számítottam. A nehézségeknek több mint valószínű, hogy az izgalom volt az oka. Ennél szerintem sokkal többet tud a csapatunk, kicsit aludtunk, és sok volt a technikai hiba is, amelyeket minél előbb szeretnénk kijavítani ‒ összegzett a 19 éves játékos, aki mesélt a Főnix Csarnokba beköltöző rendkívüli hangulatról is. ‒ Fantasztikus érzés volt ilyen sok magyar szurkoló előtt játszani, ami picit rá is nyomta a bélyegét a játékunkra, mivel szerettük volna maximálisan kiszolgálni a közönséget. Tudtuk, hogy a brazil csapat nagy játékerőt képvisel, de a legfőbb probléma az volt, hogy az ő tempójukat vettük fel, miközben sokkal gyorsabban kellett volna támadnunk. Mindenképpen teljes erővel készülünk a további meccsekre a kétnapos pihenő alatt is, és reméljük, hogy minél messzebb eljutunk a tornán.”

Nyolc gólt szerzett a 19 éves Klujber Katrin a brazilok elleni nyitómérkőzésen Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Nyolc gólt szerzett a 19 éves Klujber Katrin a brazilok elleni nyitómérkőzésen Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Nyolc gólt szerzett a 19 éves Klujber Katrin a brazilok elleni nyitómérkőzésen  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója elmondása szerint mindenki elégedett a szervezéssel, pozitív visszajelzések érkeztek a debreceni női U20-as világbajnoksággal kapcsolatban. Mind a szálláshelyek, mind a közreműködők jelesre vizsgáztak, nem beszélve az étkezésről, amely felülmúlta a várakozásokat. A szakmai igazgató az első benyomásairól beszélt.

„Szerintem meg voltak illetődve a lányok az első meccsen, belső hármasunkat zavarta az ellenfél kapusának jó teljesítménye, de a lövőszázalékon is mindenképpen javítanunk kell. A mérkőzés elején gyenge volt a kapusteljesítményünk, ami a végére aztán feljavult, és ez jelentette a fordulópontot. Még csak az első találkozón vagyunk túl, amelyet ráadásul megnyertünk, így minden kisebb probléma ellenére elégedettek lehetünk. Bízom benne, hogy a kezdeti nehézségeket hamar leküzdik a lányok. Szerintem ez már a következő meccsre meg fog történni.”

Nem várt akadály
Az Utanpotlassport.hu értesülései szerint az elefántcsontparti csapat megérkezésére vajmi kevés az esély, így a vb első csoportmérkőzésén a brazilokat három góllal felülmúló magyarok – akik szerdán 18 órától a portugálokkal játszanak – ellenfél nélkül maradnak csütörtökön. A program esetleges módosításáról a nemzetközi szövetség illetékesei döntenek.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik