Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.11.29 17:50 Frissítve: 2021.12.04 20:45

Kézi: az NB I-es szereplésből fakadhat a juniorok ereje a vb-n

Az elmúlt egy hétben Balatonbogláron készült a háromszoros korosztályos Európa-bajnok junior női kézilabda-válogatott, és kétszer is legyőzte a legutóbbi kontinensbajnokságon hatodik dánokat. A csapatkapitányt, Farkas Johannát és a kapust, Bukovszky Annát kérdeztük.

A szezonbeli második összetartásán vett részt a múlt héten a junior női kézilabda-válogatott, amely az edzések között három felkészülési mérkőzést is játszott: szerdán kikapott a japán felnőttektől (21-33), majd kétszer is legyőzte a dán juniorokat, előbb 31-26-ra, majd 28-27-re.

Bukovszky Anna szerint sokat segít a csapatnak az NB I-es rutin Forrás: NEKA

Bukovszky Anna szerint sokat segít a csapatnak az NB I-es rutin  •  Forrás: NEKA

A legfontosabb egyelőre mégsem az eredményesség volt, hanem az, hogy ismét együtt gyakorolhatott a társaság.

„Mindig nagy örömmel jövünk a válogatott összetartásokra, hiszen ebben a szezonban már sok helyen játszunk, ritkábban találkozunk, ezért feltöltődés együtt lenni – válaszolta az Utánpótlássportnak a válogatott és a Vác 19 éves kapusa, Bukovszky Anna. Az egyik erősségünk lehet, hogy szinte mindenki az NB I-ben szerepel, az edzőtáborokban próbálunk egymásra hangolódni, ez kicsit nehezebb, mint tavaly, de szerintem meg fogjuk oldani, mert szép sikerrel szeretnénk búcsúzni az utánpótláséveinktől.”

Farkas Johanna is várja már a nyári vb-t Forrás: NEKA

Farkas Johanna is várja már a nyári vb-t  •  Forrás: NEKA

Ebben egyetért a válogatott csapatkapitánya, a jelenleg Dunaújvárosban játszó Farkas Johanna is, aki szintén alig várja már a bő fél év múlva esedékes U20-as vb-t.

„Jó, hogy újra együtt lehetünk, kemény edzéseink voltak, de erre szükséges is, mert a nyári világbajnokságra készülünk. Minden hónapban lesz egy összetartásunk, a nyáron hosszabb közös felkészülésünk is lesz, majd természetesen nagy reményekkel utazunk Celjébe, ahol megint a dobogó tetejére szeretnénk állni.”

A juniorválogatott balatonboglári felkészülési mérkőzései:
Magyarország-Dánia 31-26
Magyarország-Dánia 28-27

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.