UP-info utanpotlassport.hu 2021.05.03 19:31 Frissítve: 2021.05.03 19:47

Kajak-kenu: először versenyeztek pályán az ifik és a serdülők

Eseménydús hétvégén vannak túl a legjobbak az ifjúsági és a serdülő korosztályban a kajakosok és a kenusok között egyaránt, hiszen ezőversenyeket tartottak szombaton és vasárnap mindkét nem számára. Az abszolút győztes a fiúknál Kurucz Levente lett, míg a leányoknál Fojt Sára zárt az első helyen.

Mind a kajakosok, mind a kenusok mezőnyében edzőversenyt tartottak a hazai ifjúsági és serdülő versenyzők legjobbjainak. A fiú kajakosok mezőnyében egyesben az ifik és az idősebbek közé nevezett serdülők majdnem százan versenyeztek, így szombaton háromszor három kétezer méteres időfutamot rendeztek, az első kettőt egyenesben, a harmadikat fordulással futotta a mezőny. Majd vasárnap az ezer méteres futamok következtek.

A fiúknál mindkét napon Kurucz Levente volt a leggyorsabb, ő két hete a tizenöt kilométeres felmérőn is nyert. A leányoknál pedig a KSI versenyzője, Fojt Sára szerepelt a legjobban.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

 •  Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

“Nagyon komoly létszámmal vettek részt a versenyzők ezen a szolnoki edzésversenyen, főleg a fiúknál – kezdte értékelését Makrai Csaba utánpótlás kajak szövetségi kapitány. – Jó idők születtek, klassz teljesítményeket láttam, biztató a versenyzőink idény eleji formája. Csak pozitív visszajelzést tudok adni a gyerekek hozzáállásáról is, akinek nem úgy ment a hétvégén, azokon láttam, hogy zavarja őket a kicsit gyengébb teljesítmény, de összeségében nagyon elégedett vagyok.”

Az ifi kenusoknál nem időfutamokat rendeztek az edzésversenyen, hanem klasszikus elő-, és középfutamokat, valamint döntőket C-1-ben, C-2-ben pedig egyből döntőket. A férfiak szombaton ötszáz, vasárnap ezer méteren csatáztak, a lányok pedig az ötszáz méterek után másnap kétszázon szálltak vízre.

“Ezúttal az elemekkel is küzdeni kellett, nemcsak az ellenfelekkel – mondta Foltán László, utánpótlás kenu szövetségi kapitány. – Egy poznani Európa-bajnokság előtt még kedvező is, hogy ezúttal sem szombaton, sem vasárnap nem voltak ideálisak az időjárási körülmények. Aki versenyzett már a lengyelországi pályán, az tudja, hogy az utolsó kétszáz méter ott nagyon trükkös tud lenni. Ezen a hétvégén volt Szolnokon jobbos szél, balos szél, pályaelőnyök is kialakultak kenuban, de ezúttal is látszott, hogy aki küzdött, melózott, úgy állt be, hogy nem érdekelte a szél, és meg akarta oldani a feladatot, az jól is ment. Összeségében elmondható, hogy hasznos hétvégét zártunk, ezúttal is kiderült, hogy ebben a sportágban nincsenek csodák; azok szerepeltek eredményesen, akik a táborokban is elől voltak.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.