Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2020.10.25 08:48 Frissítve: 2020.10.25 09:01

Futsal: az Aramisban nem félnek mély vízbe dobni a gyerekeket

Nagy titok nincs, miért az Aramis SE neveli ki a legtöbb futsalreménységet, mindenesetre az biztos, hogy a budaörsi egyesületnél egyik klub sem támaszkodik jobban a saját utánpótlására.

„Szájról szájra terjed a gyerekek körében, hogy mit tudunk adni nekik, és általában nem bánják meg, ha hozzánk csatlakoznak” – válaszolja Soós Ferenc, a futsal NB I oszlopos tagjának számító Aramis SE elnöke arra a kérdésre, hogyan toboroz az egyesület. Látva, hogy a felnőttcsapat milyen mértékben épít a saját utánpótlására, mondjuk nem is annyira meglepő, hogy sokan jelentkeznek edzésre. A mennyiség mellett pedig a minőség sem marad el: U9-től U20-ig minden korosztályban a legjobbak között jegyzik az Aramis utánpótláscsapatait.

A saját nevelésű fiatalokat bátran bevető Aramis jelenleg a hetedik a tízcsapatos NB I-ben Forrás: Aramis SE/Facebook

A saját nevelésű fiatalokat bátran bevető Aramis jelenleg a hetedik a tízcsapatos NB I-ben  •  Forrás: Aramis SE/Facebook

„Az utánpótlásévek alatt érdemes a nagypálya mellett futsaledzésekre járni, mert mi megtanítjuk azokat a technikai alapokat, amelyek elengedhetetlenek a későbbi labdarúgó-karrierhez. Sok olyan tehetséggel foglalkoztunk, aki focistaként lett híres: ilyen például Nagy Ádám, Vida Kristopher vagy Gera Dániel. Ádám még a mai napig videoüzeneteket küld a nálunk nevelkedő gyerekeknek, ami elképesztően motiválóan hat rájuk.”

Moga Lóránt, a felnőtt- és U15-ös csapat vezetőedzője mindezt azzal is kiegészítette, hogy a klub anyagi helyzete miatt fontos, hogy minél képzettebb fiatalok alkossák a klubot a felnőtt NB I-ben.

„A fő célunk, hogy saját magunknak, illetve a magyar futsalnak minél több tehetséget neveljünk ki. Nekünk nincs annyi pénzünk, hogy külföldi játékost igazoljunk, mi ezzel nem tudjuk és nem is akarjuk felvenni a versenyt. Jelenleg négyen vannak a fiatalok közül, Juhász Donát (19), Papp Bence (20), Tama Ádám (20) és Moga Edvin (20), akik stabil szereplői az első csapatnak, de mögöttük is van potenciál a gyerekekben. Például az U17-es korosztályunk országos szinten az egyik legerősebb, közülük többen már az NB I küszöbén járnak. Szeretnénk bebizonyítani, hogy hosszú távon fenntartható az, ahogy a mi klubunk működik. Még soha nem estünk ki az élvonalból, és noha a bajnokaspiráns Haladással vagy a Berettyóújfaluval nehezen tudunk mit kezdeni, hiszünk benne, hogy a saját nevelésű fiataljainkkal is képesek vagyunk bennmaradni az NB I-ben.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.