Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2022.08.05 17:38 Frissítve: 2022.08.07 11:11

Férfi kézi: legyőzte Izlandot, csoportelső a magyar csapat az ifi Eb-n

A második meccsét is megnyerte a magyar válogatott a Podgoricában zajló U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon: az Izland felett aratott hétgólos siker azt jelenti, hogy az együttes – az utolsó forduló eredményétől függetlenül – csoportelsőként két pontot visz magával tovább a kedden kezdődő középdöntőbe.

A németek legyőzése után péntek délután Izlanddal találkozott a montenegrói U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A csoport többi mérkőzése úgy alakult, hogy az északiak felett aratott esetleges győzelemmel nem csupán a négyes első helyét szerezhette meg a Kárpáti Krisztián együttese, hanem biztosíthatta első két középdöntős pontját is.

Terjék Rolandék az izlandiak legyőzésével már biztosan középdöntősök Forrás: EHF

Terjék Rolandék az izlandiak legyőzésével már biztosan középdöntősök  •  Forrás: EHF

A találkozó magyar szempontból pazarul indult, öt perc után 4–0-ra vezettek a fiúk, miközben az izlandiakon jó látható volt, hogy nem ilyen mérkőzésre készültek. Szűk negyedóra után már 9–2 állt az eredményjelzőn, akkor úgy érezhettük, akár az első félidőben is el lehet dönteni az összecsapást. Ez végül a kissé kaotikusra sikerült, kettős emberhátránnyal is tarkított utolsó tíz perc miatt nem jött össze, de így is megmaradt négy gól az előnyből (15–11).

A szünet után tíz perc alatt ismét sikerült hatra növelni a fórt (19–13), és onnan már nem volt esélye visszajönni a mérkőzésbe Izlandnak. A hajrában is remek játékot mutatott a magyar válogatott, amely így a vártnál simábban, 30–23-ra győzött a nyitó körben a lengyeleket tizenöttel verő rivális ellen.

A siker pedig azt jelenti, hogy az utolsó forduló eredményétől függetlenül a mieink csoportelsőként két pontot visznek magukkal a középdöntőbe. Így vasárnap 16 órától a lengyelek elleni összecsapáson bőven lesz lehetőség gyakorolni a jövő heti, még fontosabb feladatokra.

U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró)
A csoport, 2. forduló
Magyarország–Izland 30–23 (15–11)
Magyarország: Lovistyek (kapus), Terjék 4, Kathi 3, Csörgő 5, Fekete G., Kovács T. 6, Molnár R. 2. Cserék: Radvánszki A. (kapus), Nagy Á. 4, Tóth L. 3, Bali 2, Szűcs B. 1, Balogh D., Bóti, Gazsó, Viski. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián
A csoport másik mérkőzésén: Németország–Lengyelország 33–29
A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Izland 2, 3. Németország 2, 4. Lengyelország 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.