Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2021.04.28 20:40 Frissítve: 2021.04.29 10:00

Cselgáncs: Vég Zsombor a végső győzelemre tör Zágrábban

A MOL Alapítvány által is támogatott 19 éves cselgáncsozó, Vég Zsombor szerepelt a legjobban egy győzelmével a magyar csapat utánpótláskorú tagjai közül a közelmúltbéli felnőtt Európa-bajnokságon. A héten viszont a Ceglédi VSE 100 kilósok között vitézkedő fiatalja már az aranyérmet szeretné elhódítani a zágrábi European Openen.

A dzsúdósók felnőtt Európa-bajnokságán öt magyar utánpótláskorú versenyző vett részt Lisszabonban. Ám közülük csak a 100 kilóban induló Vég Zsombornak sikerült mérkőzést nyernie, mit több rendkívül közel volt a második sikerhez, amivel a legjobb nyolc közé is bejuthatott volna karrierje második felnőtt-kontinensviadalán. A ceglédi fiatalt kérdeztük hogyan élte meg akkor, és hogyan néz vissza most az Eb-re.

„Mindenféleképpen pozitívan tekintek vissza a lisszaboni felnőtt Eb-re. Nagyon összeszedetten dzsúdóztam egészen az utolsó percig az azeri ellen a második meccsen, ott kicsit kijött a rutintalanságom. Ugyanakkor összességében elégedett vagyok a saját teljesítményemmel. Az első körben pont azzal a némettel (szerk: Dario Kurbjeweit Garcia) kellett harcolnom, akitől egy hónappal korábban Taskentben a Grand Slamen kikaptam. Azonban most – tanulva a korábbi hibákból – végig én domináltam a küzdelmet, és sikerült is felülkerekednem rajta szerencsére” – fogalmazott Vég az Utánpótlássportnak.

Fotó: Horváth György / MJSZ

 •  Fotó: Horváth György / MJSZ

A második fordulóban Zsombornak ezt követően az azeri Zelym Kotsoiev következett, aki kiváló formában érkezett a portugál fővárosba, hiszen az Eb előtt ő nyerte az utolsó, antalyai Grand Slamet.

„Az azeri viszont jóval keményebb dió volt már. Egyértelműen ő a világelitbe tartozik, és a formája is alátámasztotta ezt. Szerintem kifejezetten jól tartottam magam, sőt én mentem előre, és kezdeményeztem, aminek köszönhetően meg is szereztem a vezetést, ám ezután szétestem fejben. Taktikát kellett volna váltanom, és lepörgetni a hátralévő időt, hogy enyém legyen a győzelem, de ez nem jött össze sajnos. Nem is fizikailag fáradtam el, hanem a koncentrációm veszett oda. Kár érte, hogy emiatt vereség lett a vége. Ennek dacára úgy hiszem, jól zártam az Eb-t, és ez a kudarc hasznos tanulópénz lesz a jövőre nézve.”

Az ifjúsági olimpiai bronzérmes Vég május első hétvégéjén újra verseny körülmények között lép tatamira. Ezúttal a zágrábi European Openen méreti meg magát, ahol második kiemeltként várhatja a sorsolást. A horvátországi viadal mezőnyében elsősorban fiatalok szerepelnek, mivel a legnagyobb nevek a több olimpiai kvalifikációs pontot érő GS-viadalokra koncentrálnak.

„Igyekszem a maximumot kihozni magamból most Zágrábban is, és az Eb-n mutatott remek formámat tovább vinni. A felnőttek között még nincs túl nagy tapasztalatom, így a meccsrutinom gyarapítása szempontjából is fontos lesz a verseny. A célom pedig okvetlenül a viadal megnyerése, amely egy újabb mérföldkő lehetne a pályafutásomban, hiszen felnőtteseményen ez lehetne az első aranyérmem.”

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.