N. D. utanpotlassport.hu 2022.05.08 18:50 Frissítve: 2022.05.09 11:01

Boksz: Hámori Luca is ringbe lép az isztambuli felnőtt női vb-n

Utánpótláskorú tagja is van a magyar küldöttségnek az isztambuli felnőtt női ökölvívó-világbajnokságon: a 21 éves Hámori Luca az U22-es Eb-bronza után debütánsként mutatná meg a nagyok között, hogy kemény fából faragták.

Isztambulban gyűltek össze a hét második felében a világ legjobb felnőtt női ökölvívói, akik a program szerint a május 6-án kezdődő, a gyakorlatban azonban az első mérkőzésekkel 8-án, hétfőn startoló vb-n készülnek összemérni az erejüket.

 21 éves Hámori Luca (balról a második) is ringbe lép az isztambuli felnőtt női vb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A 21 éves Hámori Luca (balról a második) is ringbe lép az isztambuli felnőtt női vb-n  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A gyengébbik nem számára immáron a tizenkettedik alkalommal megrendezett eseményen a létszámra biztosan nem lesz panasz, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) tájékoztatása szerint ugyanis rekordot jelentő 93 ország sportolója regisztrált a tornára; a szervezők összesen 419 bokszolót várnak, hogy felhúzzák kesztyűiket.

A magyar különítmény – amely két nappal ezelőtt érkezett meg a török városba – négy versenyzőt számlál, akik között egy utánpótláskorú versenyzőt is találunk. A felnőtt-vb-n most debütáló, 21 éves Hámori Luca szereplése nem meglepetés, hiszen már jó ideje remek formában bokszol: tavaly bronz-, idén márciusban pedig ezüstérmet szerzett az U22-esek Európa-bajnokságán. A kőszegi Fitt-boksz egyesület fiatalját emellett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség 2021 női ökölvívójának is megválasztotta, így sikeres időszakkal a háta mögött vághat neki a megméretésnek a 66 kilogrammosok mezőnyében. A válogatott női szakágának vezetője, Seres Attila szerint Hámori győzelemre éhesen várja a kezdést.

A fiatal motiváltan várja a kezdést Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A fiatal motiváltan várja a kezdést  •  Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

„Az érem is bizonyítja, hogy nagyon jól sikerült Lucának a tavaszi U22-es Eb, és azt a lendületet megtartva, szünet nélkül készült tovább – kezdi Seres. – A kontinensviadal után Romániába utaztunk egy felnőtt tornára, majd tatán edzőtáboroztunk, ahol a cseh válogatottal közösen készültünk. Úgy látom, hogy mint mindig, most is nagyon elszánt, alig várja, hogy elkezdődjön az első összecsapása. Az első felnőtt-vb-je lesz ez neki, így természetesen ennek megfelelő elvárásokkal indítjuk az útjára. Bízunk benne, hogy ilyen fiatalon is le fogja tenni a névjegyét, és meccset, meccseket fog nyerni. A motivációjával nincsen gond, a mentalitásából adódóan mindig a legmagasabb célt tűzi ki maga elé – mindig győztesen akarja elhagyni a ringet, ez a világbajnokságon sem lesz másképp.”

Az esemény sorsolását vasárnap este tartják.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.