Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2023.01.31 17:33 Frissítve: 2023.01.31 17:43

Asztalitenisz: Balogh Kira megtalálta a siker receptjét

A békésiek 18 éves asztaliteniszezője, Balogh Kira az ifjúsági top 16-bajnokság után a felnőtt Budapest-bajnokságon sem talált legyőzőre, eközben pedig nemzetközi porondon is mind jobb teljesítményt nyújt.

A decemberi ifjúsági leány top 16-bajnokságon Balogh Kira remek formában zárta a tavalyi évet: egyetlen vereséget leszámítva valamennyi (kilenc) meccsét megnyerte, így a dobogó legfelső fokára állhatott fel az Ormai-csarnokban. A Békési Ifjúsági Asztaliteniszért Alapítvány 18 esztendős fiatalja ezután az új évben is hasonlóan folytatta: január utolsó hétvégéjén a felnőtt Budapest-bajnokságon is diadalmaskodott. (Hozzátartozik a teljes képhez, hogy a felnőttválogatott játékosai nem indultak a versenyen.)

„Őszintén megvallva, az elmúlt időszakban többet és keményebben is edzem, mint korábban. Mivel itthon, Békésen sajnos nagyon kevés a minőségi edzőpartner, így megpróbálok minél gyakrabban Budapestre járni, a válogatott edzéseire – mondta Balogh az Utánpótlássportnak. –

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány hívására csatlakozhattam a felnőttekhez, és a „nagyokkal” készülhetek. Ami önmagában hatalmas lehetőség számomra. Nyilvánvalóan, a felnőttek sokkal magasabb szintet képviselnek, nekem is fel kell nőnöm ehhez, mert jóval intenzívebb az ottani edzésmunka, mint amihez a korábbiakban hozzászoktam. Ugyanakkor hosszú távon mindenképpen sokat fogok profitálni ebből.

Kira mindeközben januárban az osztrák nemzetközi utánpótlás-bajnokságon is jól szerepelt: legjobb magyarként a negyeddöntőig jutott Linzben.

„Az elmúlt két-három évben – a tavalyi korosztályos Eb-t leszámítva – alig indultam nemzetközi versenyeken, így

ez a linzi eredmény némiképp váratlanul jött.

Még az edzőim is meglepődtek kicsit. Úgy érzem, sokat fejlődtem, bízom benne, utolsóéves ifiként ezt sikerült nemzetközi porondon is egyre többször bebizonyítani, a mostani eredmények nagy önbizalmat adnak a folytatásra.

A fő versenyem idén a nyári Európa-bajnokság lesz. Vegyes párosban Szántosi Dáviddal ígéretes párost alkothatunk, tavaly a nyolcaddöntőig jutottunk, mindezt úgy, hogy azt megelőzően szinte egyáltalán nem gyakoroltunk közösen.

Eközben viszont az asztalitenisz mellett a tanulás terén is sűrű hónapok várnak rám, ugyanis érettségi előtt állok. Igyekszem mindkét fronton jól venni az akadályokat.”

(Kiemelt kép forrása: MOATSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.