Labdarúgás: ötszáz alatt a fiatalok játékperce az NB I 9. fordulójában

B. L. utanpotlassport.huB. L. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 09:02
Címkék
A labdarúgó NB I 9. fordulójában összesen 499 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban 13 ifjonc bizonyíthatott.

Baráth Péter gólt szerzett és két gólpasszt adott a Bp. Honvéd ellen Forrás: dvsc.hu
Baráth Péter gólt szerzett és két gólpasszt adott a Bp. Honvéd ellen Forrás: dvsc.hu

Baráth Péter gólt szerzett és két gólpasszt adott a Bp. Honvéd ellen • Forrás: dvsc.hu

Baráth Péter gólt szerzett és két gólpasszt adott a Bp. Honvéd ellen Forrás: dvsc.hu
Baráth Péter gólt szerzett és két gólpasszt adott a Bp. Honvéd ellen Forrás: dvsc.hu

Baráth Péter gólt szerzett és két gólpasszt adott a Bp. Honvéd ellen  •  Forrás: dvsc.hu

A labdarúgó NB I 9. fordulóját követően szokásunkhoz híven összeszedtük, mely 2002-es vagy annál fiatalabb magyar labdarúgók kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: tizenkilenc futballista felelt meg az említett kritériumnak.

A pénteki Mezőkövesd-Paksnyitómérkőzésen (1–2) az első bajnokiján irányító Kuttor Attila vezetőedző az alapember Kállai Kevinnek csupán időhúzó csereként adott két percnyi lehetőséget. A Paksban Debreceni Zalán szintén csereként állt be, ám neki 37 perc jutott a balhátvéd szerepkörében, egy jó beadása mellett két labdaszerzése és négy labdavesztése volt.

Az Újpest meglepetésre 4–0-ra legyőzte a Kisvárdát, a nagy különbségű győzelemből jó játékkal vette ki a részét Szabó Bálint, aki jobbhátvédként játszotta végig a meccset, három labdát szerzett, két jó szerelése volt, három labdát vesztett és 90 százalékos hatékonysággal passzolt.A liláknál epizódszerep, avagy 12 perc jutott Varga Balázsnak a jobb oldali szélső posztján, öt pontos passza volt, hatból egy párharcot nyert.

A DVSC és a Bp. Honvéd gólokban gazdag mérkőzésén (4–3) a hazaiaknál középpályásként bevetett Baráth Péter 83 percet töltött a pályán, gólt szerzett és két gólpasszt adott, emellett három kulcspassza, négy labdaszerzése és egy jó csele volt.A vendégeknél Bocskay Bertalan védekező középpályásként, Kocsis Dominik pedig jobbszélsőként játszotta végig az első félidőt, ám gyengén futballozó együttesükben nem nyújtottak jó teljesítményt, háromgólos hátrányban hagyták el a játékteret.

Némi meglepetésre a Vasas–ZTE-n (1–1) a házigazdánál nem lépett pályára a fiatalszabálynak megfelelő magyar fiatal, a vendégeknél azonban hárman is: Kovács Barnabás védekező középpályásként 61, Németh Dánieljobb oldali szélsőként 45 percet töltött a pályán kezdőként, míg a második félidőben Szalay Szabolcs 17 percet kapott csereként– egyikük sem alkotott maradandót.

A forduló vasárnapi rangadóján, a KTE és az FTC összecsapásán (2–0) csupán a ferencvárosi kölcsönjátékos, a kecskeméti színekben futballozó Katona Bálint kapott szerepet, lendületesen szállt be, a neki jutott 17 percbenegy jó cselt is meghúzott, veszélyes volt a bal szélen.

A forduló zárómérkőzésén, a Puskás Akadémia–Mol Fehérvár találkozón (1–1) a házigazdánál Gruber Zsombor középcsatárként 23, Komáromi György pedig középpályásként 17 percet töltött a pályán. Előbbi játékos teljesítményét, hozzáállását Hornyák Zsolt vezetőedző külön kiemelte mérkőzést követő értékelésében, elégedett volt a 17 éves tehetség játékával, akinek az összes passza pontos volt, adott egy kulcspasszt is, míg párharcainak 40 százalékát nyerte meg.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 2022-2023-AS ÉVADÁNAK 7. FORDULÓJÁBAN:
Csapatonként
ZTE:61+45+17=117perc
Újpest: 95+12=107 perc
Bp. Honvéd: 45+45=90 perc
DVSC: 83 perc
Puskás Akadémia: 23+17=40 perc
Paks: 37 perc
KTE:17perc
Mezőkövesd:2perc
Játékosonként
Szabó Bálint: 95 perc
Baráth Péter (DVSC): 83 perc
Kovács Barnabás (ZTE): 61 perc
Bocskay Bertalan (Bp. Honvéd): 45 perc
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd): 45 perc
Németh Dániel (ZTE): 45 perc
Debreceni Zalán (Paks): 37 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 23 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 17 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 17 perc
Szalay Szabolcs (ZTE): 17 perc
Varga Balázs (Újpest): 12 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd):2perc
ÖSSZESEN: 499 perc

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik