Labdarúgás: az U16-osok kikaptak az olaszoktól Telkiben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.26. 17:32
Címkék
Telkiben fogadta az esélyesebb olaszokat az U16-os futballválogatott, és nem is tudta borítani a papírformát. Belvon Attila együttese a felkészülési meccs egyes periódusaiban fölényben játszott, de végül 2–0-as vereséget szenvedett.

Az utolsó idei összetartásán vesz részt a napokban a hónap elején a hollandok ellen dupla vereséget szenvedett U16-os labdarúgó-válogatott, amely az ötnapos edzőtábor során kétszer is összeméri az erejét az olaszok korosztályos együttesével. Az első találkozón kedd délután már túl is estek a felek, és a mieink sok örömöt aligha leltek a kilencven percben.

Gólképtelen volt az U16-os válogatott Olaszország ellen Forrás: MLSZ
Gólképtelen volt az U16-os válogatott Olaszország ellen Forrás: MLSZ

Gólképtelen volt az U16-os válogatott Olaszország ellen  •  Forrás: MLSZ

A vendégek Samuele Vignato góljával már a negyedik percben megszerezték a vezetést, és bár a hidegzuhanyra jól reagált Belvon Attila együttese, egyenlíteni már a félidőig nem tudott, sőt a hajrában örülhetett, hogy nem került még nagyobb hátrányba.

A fordulás után ismét magyar mezőfölény volt a jellemző, de gólt megint csak az olaszok szereztek: az 50. percben Tomasso Mancini duplázta meg a vendégelőnyt. S utána hiába dominált a magyar csapat a végeredmény nem változott, a papírforma nem borult, az olasz válogatott 2–0-s sikerrel kezdte a magyarországi kirándulását.

A lefújás után csalódottan értékelt Belvon Attila szövetségi edző az mlsz.hu-nak:
„A mutatott teljesítmény alapján sokkal több volt ebben a mérkőzésben. Taktikailag megvalósították a játékosok, amit kértünk tőlük, de az ellenfél tizenhatosán belül semmi nem jött össze. Abban bízom, hogy csütörtökön hasonló lesz a játék képe, de helyzetkihasználásban előre tudunk lépni.”

Mert két nap múlva 13 órától Telkiben újra megmérkőzik a két csapat.

U16-OS FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI
Magyarország–Olaszország 0–2 (0–1)

Magyarország: Dala – Varga D. (Farkas B., 41.), Dragóner (Pekár, 63.), Nagy Z., Kovács P. (Földing Engelbert, 63.) – Polyák (Berki, 53.) – Gruber (Petres, 63.), Keresztes (Sipos, 53.), Kocsis D., Vancsa (Földi, 41.) – Ulbert (Perfetto, 63.)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik