Kick-box: aranyáradat a győri utánpótlás Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.02. 19:15
Címkék
Fáradtan, de elégedetten köszönhetett el a külföldi résztvevőktől Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke, miután véget ért a sportági utánpótlás idei Európa-bajnoksága Győrött. A csaknem egyhetes kontinensviadalon, amelyen 39 ország indította 8 és 18 év közötti harcosait – összesen csaknem 1600-at –, parádésan helytálltak a mieink: a rengeteg ezüstön és bronzon felül ugyanis nem kevesebb, mint 28 aranyat szereztek.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Minden idők legjobb szerepléseként vonul be a hazai kick-box históriájába a mögöttünk hagyott héten a győri Audi Arénában lebonyolított fiú és leány utánpótlás Eb, amelyen az egy híján 180 ifjú honfitársunk alaposan kitett magáért, s zömük a formagyakorlatokban nyújtott remeklés mellett mind a hat küzdelmi szakágban helyet követelt magának a dobogón. A végső termés 28 arany, 23 ezüst és 63 bronzérem lett.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Minden idők legjobb szerepléseként vonul be a hazai kick-box históriájába a mögöttünk hagyott héten a győri Audi Arénában lebonyolított fiú és leány utánpótlás Eb, amelyen az egy híján 180 ifjú honfitársunk alaposan kitett magáért, s zömük a formagyakorlatokban nyújtott remeklés mellett mind a hat küzdelmi szakágban helyet követelt magának a dobogón. A végső termés 28 arany, 23 ezüst és 63 bronzérem lett.

Bárdos Inez volt a legeredményesebb magyar két aranyával és egy bronzával Forrás: Facebook
Bárdos Inez volt a legeredményesebb magyar két aranyával és egy bronzával Forrás: Facebook

Bárdos Inez volt a legeredményesebb magyar két aranyával és egy bronzával  •  Forrás: Facebook

Az sem mellékes, hogy a nemzetek különversenyében – a kiharcolt medálok mennyisége és minősége alapján – Magyarország második lett a főleg a ringben roppant erős versenyzőket kiállítani képes Oroszország mögött oly népes mezőnyben, amekkorát még soha egyetlen korábbi Eb sem vonultatott fel.

Galambos Péter szövetségi elnök természetesen büszkén említette, hogy a kick-box világában továbbra is a legszűkebb élvonalban vagyunk, ám ahogyan azt az Eb előtt honlapunknak nyilatkozva kiemelte:számára ennél is fontosabb volt, hogy komoly sérülés és zökkenők nélkül sikerüljön megrendezni a kontinensbajnokságot.

„Jól ment a szervezés és a lebonyolítás egyaránt, sikeres Eb-n vagyunk túl – szögezte le az elnök. - Jelentős sérülés nem volt, s a kilenc szálláshelyen elhelyezett versenyzők eljuttatása a csarnokba is gondmentesen alakult. Pedig a logisztika, 1600 ember mozgatása azért nem volt egyszerű feladat, 15 buszt használtunk egy héten át, és semmikor semmilyen kifogás nem merült fel. Az Audi Aréna a megszokott parádés helyszínnek bizonyult, Győrnek, s legfőképpen a város sportszerető, tornász olimpiai bajnok polgármesterének, Borkai Zsoltnak kiemelt köszönet jár.”

A 8-18 esztendősek több korosztályban versengtek, s a visszajelzések szerint hatalmas élmény volt számukra az Eb, nemcsak a mieinknek, hanem külföldi riválisaiknak is. Galambos Péter a kedvező hazai és külföldi visszhang ösztökélő hatását is megemlítette, amely a folytatásra, a változatlan sportdiplomáciai aktivitásra serkenti a magyar szövetséget.

„Eddigi teljesítményünk, eredményeink alapján abszolút reális, hogy a következő években újabb utánpótlás Európa-bajnokságot, majd korosztályos világbajnokságot is rendezzen kick-boxban Magyarország” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik