MTI/H. D. 2021.05.04 17:37 Frissítve: 2021.05.04 19:08

Úszás: több mint 50 ezer sportolót veszített a német szövetség

A koronavírus-járvány következtében több mint 50 ezer úszót, búvárúszót, nyíltvízi úszót, szinkronúszót és vízilabdázót veszítettek el a Német Úszószövetséggel (DSV) tagszervezetei – írja az MTI.

 

Marco Troll, a DSV elnöke kedden elmondta, hogy jelenlegi taglétszámuk 527 219 fő, ami Németország újraegyesítése óta a legalacsonyabb.

„A számok megerősítik legkomolyabb félelmeinket. Újra a politikusokhoz fordulunk, hogy vegyék komolyan a rendelkezésre álló adatokat, és tekintsenek az úszásra kulturális értékként. Ha gyermekek tízezrei nem tanulnak meg úszni, annak hosszú távú következményei lesznek a sportra és a társadalomra nézve” – szögezte le Marco Troll.

Hozzátette, az elveszített tagok 82 százaléka 14 évesnél fiatalabb gyerek. A jelentős létszámcsökkenés oka, hogy az uszodák bezárásával a szülők nem iratták be gyermekeiket a klubokba, vagy nem hosszabbították meg tagsági viszonyukat.

A DSV elnöke egyben sürgette, hogy a nyári hónapokban ismét biztosítsanak fürdőzési lehetőséget az embereknek, mert – érvelése szerint – rendkívül veszélyes lesz, ha sokan felügyelet és ellenőrzés nélküli területeket vesznek igénybe a nyilvános vagy magántulajdonban lévő uszodák, strandok és fürdők zárva tartása miatt.

(MTI)

2021.04.27 13:13:19

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az olasz úszónő vízfekvése, technikája pazar, és akkor még nem beszéltünk a gyorsaságáról.

2021.04.25 23:33:52

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Akinek megadatott, hogy akkoriban élte a mindennapjait a Szigeten, mindmáig meséli a történeteket, a vízi élmények mellett a dühöngőben kimerülésig tartó futballcsatákról, a tribünök alatti fejelésekről, a lyukfociról, ami sportuszodai specialitás.

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.

2021.04.06 23:25:52

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milyen lesz így az olimpia, ki vállalja, ki nem a megméretést, mennyire lesznek reálisak az esélyek, az eredmények, nem tudható, ám a sport fogságában élő ember tervezgető hajlandósága kiirthatatlan. Különösen a mérhető sportágakkal számolgat a lélek szívesen.

2021.03.26 22:14:05

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A csütörtöki végkifejlet inkább a lengyelektől, azaz az erősebb féltől függött, San Marinóban minden kizárólag a mieinken múlik. Ezért azon ritka mérkőzések egyike következik, amelynek értékelésében tökéletesen egyet is érthetünk majd Béla bácsival.