Úszás: bemutatkozott két új csapat az ISL-sorozatban

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2020.10.25. 00:46
null
Kitadzsima Koszuke
Bemutatkozott két új csapat az ISL-sorozatban – a Nemzetközi Úszóliga 3. fordulójának első napja után az LA Current vezet a Duna Arénában.

A Nemzetközi Úszóliga (ISL) első idényében, tavaly nyolc csapat versengett a végső győzelemért, aztán erre az évre a nyolcból tíz lett, merthogy csatlakozott a „régiekhez” a Toronto Titans és a Tokyo Frog Kings – és azt már előzetesen sejteni lehetett, hogy egyik gárda sem a „futottak még” kategóriába akar és fog tartozni.

Leginkább az együttesek összetételéből következtethettünk erre, meg például abból, hogy a tokióiak csapatfőnökét Kitadzsima Koszukénak hívják. Bizony, a mi Gyurta Dánielünk egykori példaképe, majd legnagyobb vetélytársa, s végül legyőzött ellenfele kiszállva a medencéből is az uszodák világában maradt – ráadásul az ISL-sorozatra ütőképes gárdát verbuvált: zömmel japán úszókból, akik közül egyelőre hiányozni kényszerül az egyik legnagyobb klasszis: a négyszeres világbajnok Szeto Daija házasságon kívüli kapcsolata miatt bűnhődik, s ez a sportpályafutására is kihatással van.

De ott van a csapatban Ohasi Jui, aki Hosszú Katinka egyik legkellemetlenebb ellenfele lehet vegyesen, különösen 200-on, s ott egy nem japán is, a tavaly még az Iron csapatát erősítő remek orosz sprinter, Vlagyimir Morozov.

Nos, a japán húzónevek, na meg persze Morozov olyan jó elegyet alkotnak, hogy a Duna Arénában szombaton elkezdődött harmadik forduló első napja után a második helyen várják a vasárnapi folytatást az LA Current mögött, amelynek a szekerét olyan klasszisok húzzák, mint az amerikai Ryan Murphy és Tom Shields vagy a francia Beryl Gastaldello. A harmadik a Toronto, a negyedik pedig a három magyart (Szabó Szebasztián, Burián Katalin, Verrasztó Evelyn) felvonultató Aqua Centurions.

A mieink közül megint Szabó szerepelt a legjobban, harmadik lett 100 pillangón (50.00) és 50 gyorson (21.19), valamint tagja volt csapata győztes 4x100-as gyorsváltójának.

Folytatás vasárnap 17 órától.    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik