ISL: szabályváltoztatásokkal egyenlítenék ki az erőviszonyokat

Vágólapra másolva!
2021.03.30. 12:43
Címkék
Néhány szabályváltozással igyekeznek kiegyenlítettebbé tenni az erőviszonyokat a Nemzetközi Úszóliga (ISL) idei kiírásában – közölte az MTi.

Szekeres Dorina, Hosszú Katinka csapatának, a Team Ironnak a menedzsere kedden az M4 Sport Sporthíradójában azt mondta, hogy az amerikai sportágakban megszokott drafthoz hasonló választással próbálnak majd tenni azért, hogy a csapatok kiegyenlítettebbek legyenek, ezáltal még izgalmasabb versenyeket lássanak a nézők. Szekeres kiemelte: a tavalyi tíz csapat versenyez majd idén is, a legjobb úszók ezúttal is részt vesznek a viadalon, ők pedig az Ironnál elsősorban abban bíznak, hogy a világcsúcstartó Milák Kristófra az első idényhez hasonlóan ebben az évben is számíthatnak. A 200 méteres pillangóúszás rekordere tavaly koronavírus-fertőzés miatt kénytelen volt kihagyni az ISL-t, visszatérésével jelentősen erősödne a csapat – tette hozzá a menedzser.

A viadal szervezői a múlt héten jelentették be, hogy idén augusztustól a harmadik szezonnal folytatódik a versenysorozat, amelyben a tíz résztvevő együttes augusztus végétől az alapszakasz során hat héten keresztül – akárcsak tavaly, a Duna Arénában – egy helyszínen méri össze erejét.

A rájátszás novemberben, a legjobb nyolc csapat részvételével zajlik majd, a négycsapatos nagydöntőt pedig decemberben rendezik meg. Az ISL előrehaladott tárgyalásokat folytat a lehetséges helyszínekről, melyek között ázsiai, európai és észak-amerikai városok is szerepelnek. A sorozat második szezonját a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével rendezték a Duna Arénában.

A Magyarországra érkezett sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan „buborékban” kellett élniük.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik