Barta Nóra nem indulhat a sanghaji vb-n

Vágólapra másolva!
2011.06.27. 10:55
null
Barta Nóra utolsó hollandiai edzése rosszul sikerült (Fotó: Czagány Balázs – archív)
Címkék
A Hollandiában készülő műugró, Barta Nóra edzésen combizomszakadást szenvedett, húsz napig nem terhelheti a lábát, így nem vehet részt a július 16-án kezdődő „vizes" világbajnokságon Sanghajban.

 

Akivel előfordult már, hogy a nyaralás utolsó napján gödörbe lépett, és bokaszalag-szakadást szenvedett, vagy a testnevelésóra utolsó perceiben elvitte az ujját a kosárlabda, pontosan tudja, mit érezhetett Barta Nóra. Igaz, a gerincműtétből felépülő sportolónak legalább annyi vigasza van, hogy sérülése ezúttal nem súlyos, mi több, pihentetéssel húsz nap alatt rendbe is hozható, csakhogy az a húsz nap a lehető legrosszabbkor jött.

A Hollandiában készülő Barta Nóra lába a hazautazása előtti utolsó edzésen berogyott, amikor elrugaszkodott a deszkáról, és beszakadt a combizma. Az ilyesmi előfordulhat bárkivel bármikor. A gond csak az, hogy a gyógyuláshoz szükséges húsz nap alatt nem terhelheti a lábát, és azt mondani sem kell, mennyire fontos húsz nap állt volna a júliusi sanghaji világbajnokságra készülő sportoló előtt.

„Csütörtökön, amikor megtörtént a baj, nagyon kiborultam, de edzőm, Ligárt Balázs megnyugtatott, mondván, ne foglalkozzam ezzel, mert nem a világbajnokság volt a legfontosabb célunk” – mondta Barta Nóra, aki tényleg nem tűnt idegesnek. Mint mondta, már úgysem tud tenni semmit, a balszerencsés mozdulat megtörtént.

„Persze jó lett volna részt venni a vébén, és már a nyáron megszerezni az olimpiai kvótát, de ott van még a februári világkupa, amelyen ráadásul könnyebb is érvényesülni, úgyhogy mostantól arra készülök. Mivel nem terhelhetem a lábam, nem tudnám megtartani az erőnlétemet, annak pedig nincs értelme, hogy gyengén kimenjek Kínába.”

Barta Nórát a mindennapi életben nem zavarja a sérülése, már nem okoz neki fájdalmat, de ha most elkezdene edzeni, tovább szakadhatna az izom, ami súlyosabb következményekkel járhat. Ha ez egy hónappal korábban történik, semmi gond sem lett volna, így viszont a vb-jébe került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik