Úszás: Szepesi Nikolett elárult egy nagy titkot a karrierjéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.06. 14:57
„Nem sportolóhoz méltó módon hagytam abba az úszást" – árulta el a DIGI Sport híradójának Szepesi Nikolett, aki rajthoz áll a budapesti masters-világbajnokságon.

Visszavonulása óta először indul úszóversenyen Szepesi Nikolett, aki pályafutása után nagy vihart kavart könyvet írt „Én, a szexmániás” címmel.

„Tavaly fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy elinduljak a masters-világbajnokságon. Nyilván nagy előny, hogy itthon rendezzük a vébét. Nagy löketet ad, hogy magyar közönség előtt tudunk versenyezni" – nyilatkozta a Sport 24-nek az Eb-bronzérmes úszó.

„Érzek egy kis űrt. Még nem mondtam senkinek, szóval ez egy elég nagy titok: nem sportolóhoz méltó módon hagytam abba az elit úszást. Úgy gondoltam, ha visszatérek a masters-mezőnybe, akkor be szeretném bizonyítani, hogy itt is megállom a helyem" – tette hozzá.

A 2007-ben az év legjobb magyar úszónőjének megválasztott Szepesi szeretné kárpótolni magát. Nyolc éve ugyanis nem jelentette be a visszatérését, eltiltották, és emiatt nem vehetett részt a 2012-es londoni olimpián. Ezek után végleg visszavonult. Erről ennyit mondott: „Tényleg lett volna még bennem az úszósportban, és ez az, ami még egy picit hiányzik."

„Nagyon kemény vagyok, meg lehet kérdezni a csapattársaimat is a Budapesti Delfineknél. Nem szeretném elkiabálni, de mind a három hátúszószámban országos csúcsot szeretnék úszni" – mesélt a masters-vb előtt kitűzött céljairól.

Ezek szerint 50, 100 és 200 háton is elindul, és dacára annak, hogy egy hónapig még 29 évesnek mondhatja magát, a vb-n a 30-34 év közötti kategóriába sorolták. Szepesi Nikolett augusztus 15-én, 19-én és 20-án is rajtkőre áll majd a Duna Arénában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik