Tenisz: júliusban és Franciaországban tér vissza a Hopman-kupa

Vágólapra másolva!
2022.12.06. 13:37
null
A legutóbbi Hopman-kupát a Roger Federer vezette Svájc nyerte (Fotó: Getty Images)
Jövőre és Franciaországban tér vissza a versenynaptárba a vegyes csapatok viadala, a Hopman-kupa, amelyre a korábbi újévi időpont helyett júliusban kerül sor – jelentette be kedden a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF).

A tornának Nizza ad majd otthont július 19. és 23. között, s a tengerparti város egészen 2027-ig házigazda lesz. Ahogy korábban, úgy az új kiírás szerint is egy-egy férfi és női játékos alkot egy válogatottat, s a párharcok egy-egy férfi és női egyesből, illetve egy vegyes páros mérkőzésből állnak majd.

Az ITF közlése szerint 2023-ban és 2024-ben hat csapat verseng a trófeáért, 2025-től azonban nyolcra bővül az indulók száma. Mint házigazda, Franciaország helye biztos a résztvevők között.

„A Hopman-kupa mindig is egy egyedülálló vegyes csapat verseny volt, amely különleges helyet foglalt el a teniszrajongók szívében. Biztos vagyok abban, hogy a nizzai nézők élnek majd a lehetőséggel, hogy egyazon pályán láthatják a legjobb férfi és női játékosokat” – mondta David Haggerty, az UTF elnöke.

A népszerű Hopman-kupát – amely az ausztrálok korábbi kiváló játékosáról és edzőjéről, Harry Hopmanról kapta a nevét – 1989 és 2019 között rendezték Perth-ben, az utolsó ottani kiírást a Roger Federer vezette svájciak nyerték. Ennek a tornának a helyére került a naptárba az ATP-kupa, amely azonban mindössze három kiírást élt meg.

Most az újonnan életre hívott, ugyancsak vegyes csapatok számára kiírt United-kupával kezdődik majd a szezon december 29. és január 8. között. A 18 csapat Brisbane-ben, Perth-ben és Sydneyben játssza a körmérkőzéses szakaszt, az elődöntőkre és a fináléra Sydneyben kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik