Marozsán játszmát nyert Fritz ellen, de végül kikapott

HARMATH ÁKOSHARMATH ÁKOS
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 03:00
Marozsán harmadik meccsét vívja Melbourne-ben (Fotó: AFP)
Címkék
A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi egyesének 3. fordulójában az egyedüli magyarként versenyben maradt, a világranglistán 67. Marozsán Fábián a 12. kiemelt Taylor Fritz ellen az első szettet megnyerte, ám az amerikai fordított, és bejutott a legjobb 16 közé.

 

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES
3. FORDULÓ (a legjobb 16 közé jutásért)
Marozsán Fábián–Taylor Fritz (amerikai, 12.) 6:3, 4:6, 2:6, 2:6

A két nappal ezelőtt az argentin Francisco Cerúndolót három játszmában búcsúztató Marozsán Fábián a 12. kiemelt Taylor Fritz ellen meglepően frissen kezdett, még úgy is, hogy az első adogatásánál bréklabdát kellett hárítania, ám az első adandó alkalmat fogadóként kihasználva elvette az amerikai szervajátékát, és alig negyedóra elteltével már 3:0-ra vezetett. Újabb negyedóra és még néhány perc elteltével már azt állapíthattuk meg, hogy Fritz egyszerűen nem találja a játékát, rengeteget hibázik, míg Marozsán alig, és a 24 éves magyar játékos 32 perc alatt 6:3-ra megnyerte az első játszmát, úgy, hogy adogatóként kétszer sem engedett pontot Fritznek.

Az amerikai viszont a második felvonásra hirtelen feljavult, főleg fogadóként, szinte minden alkalommal bréklabdához jutott és a negyedik játékban el is vette Marozsán adogatását. A magyar fiú nem adta fel és 5:3-as hátrányban visszabrékelt, ám nem tudta mögé tenni a saját adogatását. Pedig négy játszmalabdát is hárított – egyet például második szervára ütött csaknem 200 kilométeres szervával –, ám Fritz az ötödiket kihasználva egyenlített.

Ez további lendületet adott az amerikainak, aki tovább javított játéka színvonalán, míg Marozsán egyre kevésbé tudta tartani vele a tempót és egyre többet rontott. Ám a harmadik játszma elején azért még tartotta magát, de 2:2 után Fritz már nem engedett több játékot neki, s kétszer is brékelve 6:2-vel megfordította a mérkőzést. 

Fritz ráadásul a negyedik szettben is elvette Marozsán első adogatójátékát, aki végül hét játék után nyert ismét egy gémet, ám a visszabrékelésre már nem maradt esélye – még fogadóelőnyhöz sem jutott már ekkor. Az amerikai viszont az első kínálkozó meccslabdáját – adogatóként – 5:2-nél kihasználta, s így 2 óra 17 perc játék után jutott a legjobb 16 közé, ahol a 7. kiemelt Sztefanosz Cicipasz lesz az ellenfele. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik