A világelső Federer megnyugtatott mindenkit, ismét nyerni fog

Vágólapra másolva!
2008.03.11. 11:00
A férfi világranglista vezetője, Roger Federer tagadta azokat a feltételezéseket, miszerint pályafutása hanyatlóban lenne. A világelsőt az Australian Open elődöntőjében, majd a dubaji verseny első fordulóban elszenvedett vereségét követően bírálták.
Federert fűti a bizonyítási vágy
Foró: Reuters
Federert fűti a bizonyítási vágy
Federert fűti a bizonyítási vágy
Foró: Reuters
Federert fűti a bizonyítási vágy

Roger Federer a hónap elején vereséget szenvedett a brit Andy Murray-től a dubaji tenisztorna első körében. ez a vereség az első mérkőzése volt a svájcinak azóta, hogy kikapott Nova Djokovicstól az Ausztralian Open elődöntőjében.

Természetesen sokan már vészharangot kongattak a világelső feje fölött, ám Federer megnyugtatta rajongóit, és a sportág szerelmeseit.

"Egy kissé sok találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy vége a pályafutásomnak. De el kell mondjam, hogy nagyon boldog és egészséges vagyok” – nyilatkozott Federer.

A világklasszis játékos fizikálisan is rosszul érezte magát a némileg meglepetésszerű ausztráliai vereséget követően.

Később mononukleózist diagnosztizáltak nála az orvosok, ami egy olyan fajta vírus, amely magas lázzal, torokfájással, és nyirokmirigy gyulladással jár.

De most már teljesen egészséges Federer, aki saját bevallása szerint a vereségekből is tud tanulni.

"Igazábol az ilyen vereségek mint ez, mindennél jobban motiválnak engem. Visszatérni, megpróbálni ismét bizonyítani, hogy még mindig tudok nyerni, ez az amit meg akarok mutatni újra, meg újra" – tette hozzá a tizenkétszeres Grand Slam-győztes játékos.

Federer mindenesetre hétfőn ismét nyerni tudott, igaz egy olyan meccsen, ahol az eredmény számított a legkevésbé. A svájci a Madison Square Gardenben 19 ezer néző előtt játszott bemutató-mérkőzést az egykori világelső Pete Sampras ellen.

A hét második felében pedig már a Pacific Life Openen lép pályára Federer - valószínüleg nagyobb sikerrel mint tette azt Dubajban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik