Újra bundázással vádolják az orosz Nyikolaj Davigyenkót

Vágólapra másolva!
2007.10.26. 14:42
Augusztus után újra bundaváddal illetik Nyikolaj Davigyenkót. Az orosz játékost a horvát Marian Cilictől elszenvedett veresége alkalmával még a játékvezető is figyelmeztette lagymatag játéka miatt. Az első helyen kiemelt kiválóságra pénzbüntetést is kiszabott az ATP.
Nyikolaj Davigyenko
Nyikolaj Davigyenko
Nyikolaj Davigyenko
Nyikolaj Davigyenko

Davigyenko az első játszmát simán megnyerte Cilic ellen 6:1-re, a következő két játszmát viszont elvesztette: előbb 7:5-re, majd 6:1-re kapott ki horvát ellenfelétől.

A első helyen kiemelt orosz játékost a mérkőzés folyamán a játékvezető is figyelmeztette, azzal vádolva, hogy nem tesz meg mindent a győzelemért.

„Kettős hibával vesztettem el a gémet a harmadik játszmában, amikor figyelmeztetett a mérkőzésvezető, hogy szerinte szándékosan veszteni akarok. Teljesen megdöbbentem. Honnan tudhatja ő, hogy én mit akarok?”

A férfi tornákat bonyolító szervezet, az AP is úgy vélte, hogy Davigyenko „lazsált”, és kétezer dolláros büntetést szabott ki rá.

Davigyenkót már korábban is megvádolták szándékos meccsvesztéssel: sokak szerint augusztusban Martin Arguello ellen sem adott bele mindent Sopotban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik